Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madonna stäms på miljoner – efter kontroversiella framträdandet

Foto: ORIT PNINI / ISRAELI BROADCASTING UN / EPA TT NYHETSBYRÅN

Madonnas Eurovision-framträdande i Tel Aviv kantades av kontroverser – nu leder det till rättsligt efterspel, rapporterar Variety.

Tv-bolaget KAN, som producerade årets musiktävling, stämmer världsstjärnans team för att ha struntat i att betala kostnader för motsvarande 4,3 miljoner kronor.

Madonna, 60, gjorde ett stort, påkostat finalnummer i Eurovison Song Contest i Tel Aviv i maj. Artisten uppträdde med klassikern ”Like a prayer” och nya låten ”Future”. Men framträdandet möttes av massiv kritik – bland annat efter att Madonnas sånginsats lämnade mycket att önska.

”Material girls”-sångerskans framträdande var kontroversiellt från start. Efter utdragna förhandlingar signerade hon kontraktet endast två dygn innan den stora finalkvällen. 

Madonnas omtalade framträdande i Eurovision-finalen innehöll dessutom en politisk kupp. I en sekvens i numret syntes två dansare omfamna varandra – den ena med Israels flagga på ryggen, den andra med Palestinas flagga.

Arrangören EBU sa till Entertaiment Weekly att man inte godkänt flaggorna och att Madonna mörkat det under repetitionerna.

Eurovision-producenten stämmer Madonna

Nu rapporterar Variety att framträdandet leder till en rättslig process.

Det israeliska tv-bolaget KAN, som producerade årets tävling, lämnade i torsdags in en stämning där det hävdas att Madonnas representanter bröt mot villkoren i deras avtal.

Enligt stämningsansökan försåg KAN Madonna-teamet med tekniskt och logistiskt stöd, långt över Eurovision-produktionens budget.

De extra kostnaderna ska ha inkluderat mer säkerhet, mer personal och scenassistenter, tält, projektorer och hörlurar.

Enligt KAN gick arrangören Live Nation med på att täcka kostnaderna, men så har inte gjorts. Trots försök att få pengarna återbetalade har de inte fått tillbaka utläggen.

Det uppges att KAN stämmer Live Nation på 1.375 miljoner shekel, eller 390 000 dollar.

En taleskvinna för KAN bekräftar till israeliska tidningen Yediot Aharonot Daily att stämningen har gjorts, men lämnar inga ytterligare kommentarer. Live Nation har inte gjort något uttalande.

Madonna ska ha fått 1 miljon dollar för att uppträda i Eurovision 2019, något som ska ha bekostats av miljardären Sylvan Adams.