Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madonna slår tillbaka mot kritiken – i vågad video

Se mer från världsartistens uppträdande
I en video tar nu Madonna ställning mot hatet efter ESC. Foto: Instagram
Madonna slår tillbaka mot kritiken. Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Madonna har under den senaste tiden kritiserats i flera sammanhang.

Nu ger hon kritikerna ett kaxigt svar i form av en provocerande video på Instagram.

”Att ta er tid och göra anmärkningar visar bara på er dumma ignorans och intolerans för det som är annorlunda. Om jag inte är relevant, bevisa det. Sluta följ mig då.”, skriver hon till videon i ett inlägg på Instagram.

Piratlappen för ena ögat är en del av hennes nya persona men kaxigheten har hon kvar sedan länge. Världsartisten Madonna, 60, släppte nyligen sitt nya album ”Madame X” och gör sig nu redo för att ge sig ut på turné. Men under den senaste tiden har världsartisten hamnat i en hel del konflikter och mött mycket hat.

I maj gjorde hon ett efterlängtat uppträdande under Eurovision Song Contest-finalen men möttes snabbt av enorm kritik från tittarna. På sociala medier var det många som reagerade på hur falskt stjärnan sjöng, och på hennes Instagram skrevs flera kommentarer om hur Madonna borde lägga sitt stora arvode från Eurovision Song Contest på sånglektioner.

En av låtarna från det nya albumet ”Madame X” är ”God control”. Låten och musikvideon lyfter problematiken kring vapenvåld och har blivit mycket omtalad. I videon gestaltas hur dansande människor skjuts ihjäl av en ensam gärningsman och Madonna citerar medborgarrättsaktivisten Angela Davis och tar tydlig ställning i ett meddelande skrivet med vit text mot svart bakgrund ”Ingen är säker. Hårdare vapenlagar. Nu.” Men Madonna fick en hel del kritik för den blodiga musikvideon av bland annat överlevare från masskjutningen i Orlando 2016.

Provocerande svaret från Madonna

Nu har artisten gett kritikerna ett kaxigt svar genom ett inlägg på Instagram. I ett videoklipp syns Madonna liggandes på golvet i klädd shorts, nätstrumpor och boots. Hon rullar omkring och särar på benen medan hon imiterar olika accenter och påstår sig vara olika kända personer.

Till videoklippet skriver Madonna en text där hon uppmuntrar följarna att avfölja henne ifall att de inte håller med om hennes åsikter. 

”Madame X är en historielärare. P.S Instagrampolisen som också är kända för att vara kvinnohatande missgynna rasister kan dra åt helvete. Eran rädsla för det som jag representerar är påtaglig och det faktum att ni följer mig. Att ta er tid och göra anmärkningar visar bara på er dumma ignorans och intolerans för det som är annorlunda. Om jag inte är relevant, bevisa det. Sluta följ mig då. LOL”, skriver hon till filmklippet.

https://www.instagram.com/p/Bz1sSqIhXSd/