Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madonna får hård kritik efter hyllningen till Aretha

Madonna på scen på MTV-galan. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Madonna hyllade Aretha Franklin. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Madonna delade ut pris på nattens MTV-gala och passade på att hylla Aretha Franklin på scen.

Men hyllningen har uppmärksammats stort och Madonna får hård kritik.
I stället för att hylla Aretha Franklin som nyligen gick bort, anser många att talet bara  handlade om Madonna själv, skriver bland annat CNN. 

Soul-drottningen Aretha Franklin gick bort i cancer i torsdags – och på nattens MTV-gala hyllades hon av Madonna på scenen.

Men efter talet har Madonna mötts av hård kritik. I stället för att handla om Aretha, är det många som nu menar att talet snabbt fick en ny riktning och helt kom att handla om Madonna själv. 

"Aretha Louise Franklin ändrade riktningen på mitt liv.", inledde Madonna sitt tal och fortsatte sedan:

"Jag lämnade Detroit när jag var 18 år. Jag hade 35 dollar i fickan. Min dröm var att lyckas som professionell dansare. Efter flera års kamp och av att vara pank bestämde jag mig för att gå på musikauditions". 

 

LÄS MER: Tim Bergling prisades postumt på MTV-galan 

Madonnas tal uppmärksammas stort

Många uppmärksammar nu bland annat på Twitter hur talet snabbt ändrade riktning. Flera tv-tittare har reagerat och menar att talet var respektlöst och undrar om det verkligen var Aretha Franklin det handlade om – eller Madonna? Talet omskrivs också i flera amerikanska medier, bland annat Rolling Stone, People och CNN.

Sångerskan delade bland annat med sig av erfarenheten då hon sjöng Aretha Franklins "(You make me feel like) A natural woman" som ett sista minuten-val eftersom hon kunde den utantill och hur hon lyckades med auditionen den gången.

"Jag vill tacka dig, Aretha, för att ha gett oss alla styrka. R-E-S-P-E-K-T. Länge leve drottningen", avslutar popdrottningen sitt tal på scenen i New York innan hon delar ut pris för årets video.

 

LÄS MER: Aretha Franklins sista svåra tid 

 

Aretha Franklin dog i cancer torsdagen den 16:e augusti efter att ha vårdats i sitt hem i Detroit med familjen vid hennes sida. 

"Vi har förlorat urmodern och kärnan i vår familj", skrev familjen i ett uttalande. 

Aretha Franklin blev 76 år gammal.

 

LÄS MER: Stjärnorna strålade – här är alla vinnarna på galan