Madonna tog upp 17-åriga Josephine på scenen – och drog ner hennes topp. Foto: Splash News / SPLASH NEWSMadonna tog upp 17-åriga Josephine på scenen – och drog ner hennes topp. Foto: Splash News / SPLASH NEWS
Madonna tog upp 17-åriga Josephine på scenen – och drog ner hennes topp. Foto: Splash News / SPLASH NEWS
Josephine menar dock att hon inte tog illa upp av Madonnas tilltag. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESJosephine menar dock att hon inte tog illa upp av Madonnas tilltag. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Josephine menar dock att hon inte tog illa upp av Madonnas tilltag.  Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Madonna drog ner tröjan på 17-årigt fan

Publicerad

Madonna skapade en än gång rubriker när hon under en spelning på torsdagen tog upp ett fan på scenen - och drog ner hennes tröja.

Sångerskan har fått mycket kritik efter händelsen, men nu tas hon i försvar av den sjuttonåriga tjejen.

– Hon hade inget elakt uppsåt, det var bara kärlek och roligt där uppe, säger fanet till Daily Mail.

Madonna skapade stora rubriker när hon halsade sprit på scenen under en konsert i Australien förra veckan.

Dessutom ramlade sångerskan av en cykel som hon använde som rekvisita, och stod även för ett uttalande som antas syfta på den pågående vårdnadstvisten om femtonårige sonen Rocco.

– Om jag har lärt mig något i livet så är det att bara hänga med. Om du skrattar gör det inte lika ont, sa hon då.

 

LÄS OCKSÅ: Vännernas oro efter bilderna på Madonna

 

Och efter torsdagens konsert i Brisbane var det dags igen. Under konserten tog Madonna nämligen upp en tjej ur publiken på scenen - och drog ner hennes tröja så att brösten syntes.

– Oj, hoppsan. Förlåt, sexuellt ofredande, ska Madonna sen ha sagt enligt The Sun.

– Du får göra samma sak på mig om du vill, fortsatte hon sen.

"Madonna hade inget elakt uppsåt"

Nu spekuleras det i att Madonnas beteende kan få rättsliga konsekvenser - eftersom det är olagligt att röra någon på ett oanständigt sätt utan personens samtycke.

Tjejen, 17-åriga Josephine Georgiou, verkar inte ha tagit illa upp av sångerskans tilltag och menar att människor försöker göra det till en värre sak än vad det är.

– Hon hade inget elakt uppsåt, det var bara kärlek och roligt där uppe, säger Josephine till Daily Mail.

 

LÄS OCKSÅ: Madonnas tuffa kamp: "Kommer inte ge upp"

 

Josephine berättar också att hon har varit ett fan av Madonna sen hon var barn, då hennes mamma har lyssnat mycket på sångerskans musik.

Och även hennes mamma försvarar Madonnas beteende på scenen, och menar att dottern inte alls tog illa upp.

"Bara så att alla vet, min dotter var inte alls 'förödmjukad' så som medierna rapporterar. Hon var uppspelt till tusen och hade sitt livs stund där uppe", skriver mamman i ett inlägg på Facebook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag