Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines önskan krossad – stoppas från Victorias firande

Prinsessan Madeleine är fast i Florida.
Foto: GÖRAN GRANLUND/STELLA PICTURES
Drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL
Victori berättade häromdagen om sina vandringar genom Sveriges olika landskap.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

På grund av coronapandemin firas årets Victoriadagen på ett annorlunda sätt.  

Prinsessan Madeleine och familjen tvingas bryta traditionen – och är fast i Florida. 

– Prinsessan Madeleine hade önskat att kunna komma till Öland och till Sverige som hon brukar göra, säger hovets presschef Margareta Thorgren. 

Den årliga Victoriadagen tvingas ändra upplägg på grund av rådande coronapandemi. 

Den traditionsenliga föreställningen som sker i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli kommer att spelas in helt utan publik, och den traditionella uppvaktningen av kronprinsessan utanför Solliden slott kommer att utebli. 

Kungafamiljen kommer dock i sedvanlig ordning att närvara på Solliden för sin sommarsemester och fira kronprinsessan Victoria. 

Däremot får de klara sig utan prinsessan Madeleine med familj. Eftersom de är bosatta i Florida har det inte gått att lösa någon hemresa till Victoriadagarna och prinsessan tvingas bryta den årliga traditionen. 

– De kommer inte till Sverige och kronprinsessans födelsedag. Anledning är pandemin, att de är bosatta i USA, och följer de restriktioner som gäller där, säger Margareta Thorgren, hovets presschef. 

Prinsessan Madeleine tycker det är tråkigt att inte kunna närvara. 

– Prinsessan Madeleine hade önskat att kunna komma till Öland och till Sverige som hon brukar göra. Samtidigt så är det också viktigt att tänka att det kommer fler somrar.

Vet inte när de kan resa hem till Sverige

Florida har drabbats hårt av covid-19. På söndagen kom uppgifter om att över 15 000 nya fall bekräftats, ett nytt dagligt rekord för en enskild delstat i USA. 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor tillsammans med barnen i området Pinecrest i Dade county i Miamiorådet. Området är ett av dem som drabbats hårdast av coronapandemin i delstaten. 

– Pandemin är oroande för alla människor i hela världen och det som gäller är att följa förhållningssätt, regler och restriktioner. Gör man det så finns det möjlighet att man kan minska oron något, säger Margareta Thorgren. 

När det blir aktuellt för en hemresa till Sverige för prinsessan Madeleine och familjen är oklart. 

– Det är ingenting som vi i dagsläget vet, och om det blir någon hemresa till Sverige i år på grund av pandemin. 

Kronprinsessan Victoria: ”Hade aldrig någon 40-årskris

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.