Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine får inte komma hem – saknad vid firandet

Skickade en hyllning till svenska folket i pandemin.
Prinsessan Madeleine poserade tillsammans med barnen.Foto: Facebook: Princess Madeleine of Sweden / Facebook: Princess Madeleine of Sweden
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria bjuder in till en digital rundvandring på slottet.Foto: Skärmdump Hovet / Skärmdump Hovet
Kronprinsessan i Lovisa Ulrikas matsal.Foto: Skärmdump Hovet / Skärmdump Hovet

I vanliga fall är prinsessan Madeleine och familjen i Sverige om somrarna.

Men när resten av kungafamiljen firat nationaldagen alternativt har hon varit kvar i USA.

– Familjen vill gärna hem till Sverige, hälsar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine har själv berättat hur viktiga somrarna i Sverige är för henne, inte minst sen hon och familjen flyttade till Florida i USA. I SVT sa hon förra året:

– Framför allt nu när vi inte bor i Sverige är den tiden på sommaren så viktig, att kusinerna också får en nära vänskap, och det är jätteviktigt.

Även kungen och drottning Silvia har berättat om hur viktiga somrarna är för familjen: Det är då de får träffa alla barnen och barnbarnen, både på Drottningholm och på Solliden på Öland.

Inte säkert att Madde kommer hem

Men i år är det inte säkert att de får träffas allihop. Prinsessan Madeleine, maken Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne är fast i USA.

– Prinsessan kan komma till Sverige när tillstånd ges, just nu är det inga sådana tillstånd, har Margareta Thorgren, hovets informationschef, sagt.

I stället får Madeleine och familjen fira Sveriges nationaldag ensamma. Via Instagram har prinsessan lagt upp en bild på sig och barnen. Alla är klädda i blått förutom Leonore som är klädd i gult. I händerna håller alla var sin svensk flagga.

Intill bilden, där Chris saknas, skriver Madeleine:

”Vi önskar alla en fin nationaldag!”

Att Chris saknas på bilden har en enkel förklaring, hälsar Margareta Thorgren på hovet:

– Chris tar bilden.

– Familjen vill gärna hem till Sverige i sommar om det går att resa hem, säger hon vidare.

https://www.instagram.com/p/CBGKIhVD_yp/

Sofias och Carl Philips hälsning

Prins Carl Philip och hustrun prinsessan Sofia har också delat med sig av en nationaldagshälsning. Via Instagram visar de hur de hissat svenska flaggan vid Villa Solbacken, och de skriver:

”Glad nationaldag från oss.”

De har också lagt upp en bild där de står tillsammans, ledigt klädda invid blommande buskar på Djurgården.

https://www.instagram.com/p/CBFpZhCHuIW/

För kronprinsessan Victoria har nationaldagen betytt guidade turer på Slottet, digitalt. Hennes barn – Estelle och Oscar – visar samtidigt upp sig, uppklädda för svenska flaggans dag: Estelle iförd en traditionell Sverigedräkt och Oscar i kostym och slips.

För kungen och Silvia innebar nationaldagen att de bröt karantänen och tog sig till Stockholms slott, dels för att skicka en hälsing till folket, dels för kungens tal.

https://www.instagram.com/p/CBGGdL_gAit/
Här får Estelle och de andra barnen hjälpa till att hissa flaggan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.