Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine och Chris tvingas skydda barnen i USA

Den 4 juli, på USA:s nationaldag, delade prinsessan Madeleine en bild av barnen Nicolas, Leonore och Adrienne.
Foto: Instagram
Prinsessan Madeleine, 38, maken Chris O'Neill, 46, och deras barn prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 5, och prinsessan Adrienne, 2, är isolerade i sitt hem sedan i mars.
Foto: Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset. / Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se / Photo:
Prinsessan Madeleine och familjen är bosatt i Florida, där covid-19 slagit hårt.
Foto: KUNGL. HOVSTATERNA
Prinsessan Madeleine och familjen är bosatt i Florida, där covid-19 slagit hårt.
Foto: Facebook: Princess Madeleine of Sweden / Facebook: Princess Madeleine of Sweden
Prinsessan Madeleine.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan Madeleine.
Foto: IBL/IMAGO
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine.
Foto: SPA / SPA DANA-NO: 01997337
Chris O'Neill har världen som sitt arbetsfält och reser vanligtvis ofta – nu jobbar han hemifrån.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Det blir en annorlunda skolstart i Florida för sexåriga prinsessan Leonore.
Foto: Prinsessan Madeleines Instagram
1 / 10

Pandemins grepp hårdnar i Florida och dödssiffrorna har slagit mörka rekord under veckan – mitt i området bor prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och deras barn.

Trots den tuffa isoleringen fortsätter familjen sitt liv i Miami, för sexåriga prinsessan Leonore väntar nu en annorlunda skolstart.

– Prinsessan Leonore kommer att börja skolan i Florida, familjen bor där och har etablerat sig, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine, 38, maken Chris O'Neill, 46, och deras barn prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 5, och prinsessan Adrienne, 2, är isolerade i sitt hem sedan i mars. 

Florida tillhör en av de hårdast drabbade delstaterna med över en halv miljon fall av covid-19 – den näst högsta siffran i USA. I tisdags slogs ett dystert rekord, då Floridas hälsomyndigheter rapporterade 276 dödsfall på ett dygn. Hittills har 9000 människor mist sina liv. 

Prinsessan Leonore fyllde sex år den 20 februari, och om familjen varit bosatta i Sverige hade hon börjat förskoleklass i dagarna. Istället väntar en annorlunda skolstart i Miami om några veckor – undervisningen sker på distans åtminstone till oktober.

– Prinsessan Leonore kommer att börja skolan i Florida, familjen bor där och har etablerat sig. De har inga tankar på någon förändring. Just nu är det särskilda omständigheter med corona, men alla barnen går i skola och förskola där, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

https://www.instagram.com/p/CCPTq2vDLtc/?utm_source=ig_embed

Florida är ett hårt drabbat område, hur hanterar prinsessfamiljen det?

– Genom att hålla avstånd. De gör som man ska göra. Barnen har haft hemundervisning och inte gått i förskola eller skola. Familjen håller sig undan och är hemma så mycket som möjligt.

Maddes tuffa bakslag

Prinsessfamiljen lämnade Europa för två år sedan för soliga Florida. In i det sista hoppades prinsessan Madeleine på att kunna resa hem till Sverige under sommaren, för att vara tillsammans med nära och kära som hon inte träffat sedan i vintras. Det här är första gången 38-åringen missar en svensk sommar.

– Prinsessan Madeleine älskar att komma ner till Öland och träffa syskon, släkt och vänner. Men i år är det speciella omständigheter som gör att man får se framåt. Förhoppningsvis ser det annorlunda ut nästa sommar. Kungafamiljen i Sverige har hållit på restriktionerna, det är viktigt för dem. Detsamma gäller prinsessan Madeleine, som förhåller sig till de amerikanska restriktionerna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Chris O'Neill stoppas från jobbresor

Även för Chris O'Neill har isoleringen i hemmet inneburit en rejäl livsstilsförändring. Vanligtvis reser han ofta i jobbet för att träffa kunder till det egna bolaget Wilton Payments, som arbetar med betallösningar.

– Jag kan inte uttala mig om Chris O’Neills arbete, men det är ett arbete som – redan innan corona – baseras väldigt mycket på digital kommunikation, säger Margareta Thorgren.

Även Madeleine jobbar hemifrån och deltar i videomöten. Precis som sin mamma Silvia har hon ett stort engagemang i barnrättsorganisationen Childhood.

– Höstens arbete med Childhood kommer att vara intensivt. Covid-19 gör att skolor och andra verksamheter varit stängda, och det leder till att barn är extra utsatta. Att jobba med och uppmärksamma dessa frågor är ett omfattande arbete som inte på något sätt går ner utan snarare ökar, säger hovets informationschef.

Nyinflyttade i rymlig lyxvilla

Men prinsessfamiljen behöver knappast gå och trampa varandra i hälarna – de har gott om utrymme i bostaden. Tidigare i år flyttade de in i sin nya mångmiljonvilla i det exklusiva området Pinecrest. 

Villan har två våningar, en boyta på omkring 600 kvadratmeter och totalt 15 rum. Dokument som Expressen har tagit del av avslöjar att huset köptes i december i fjol, för närmare 30 miljoner kronor.

I annonsen för huset beskriver mäklaren området som lugnt, lummigt och inte särskilt trafikerat. 

Bostaden har högt i tak, en mastersvit på övervåningen, totalt sex sovrum med egna badrum, gym, kontorsyta, ett rymligt kök, matsal och rum för personal. Där finns också ett lekrum, ett ”enormt” familjerum och en egen flygel för barnen.

Huset – som byggdes kring millennieskiftet – har en stor trädgård, inklusive ett poolområde med terrass på baksidan. I köpet ingår även ett garage med rum för tre bilar, utomhusbelysning och en inbyggd grill.

Här kan familjen njuta av den värmande Floridasolen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.