Nya avsnitt av MacGyver är beställda.Nya avsnitt av MacGyver är beställda.
Nya avsnitt av MacGyver är beställda.
Dramaserien "Bull" är basrad på Dr. Phils tidigare karriär innan tv-succén. Foto: Foto: Cbs/Tv4Dramaserien "Bull" är basrad på Dr. Phils tidigare karriär innan tv-succén. Foto: Foto: Cbs/Tv4
Dramaserien "Bull" är basrad på Dr. Phils tidigare karriär innan tv-succén. Foto: Foto: Cbs/Tv4

MacGyver tillbaka med helt nya avsnitt

Publicerad

Nu är det klart – succéserien "MacGyver" återuppstår.

Det rapporterar Variety.

Det blev totalt sju säsonger av "MacGyver" som sändes mellan 1985 och 1992. Nu, nära 24 år senare, är det klart att den hemlige agenten och superfixaren Angus MacGyver som i originalet spelades av Richard Dean Anderson återvänder till tv-rutan.

Det rapporterar Variety.

Nya "MacGyver" har varit under utveckling en längre tid och har beskrivits som en hög prioritering för CBS.

Först nu är det dock klart att tv-bolaget CBS lagt en beställning på ett pilotavsnitt av "MagGyver", som ska vara en nytolkning av den klassiska tv-serien.

Skräckregissören inblandad

I nya "MacGyver" kommer tittarna få se hur Angus MacGyver rekryteras av en hemlig agentorganisation och hur han använder sin enorma problemlösningsförmåga för att förhindra katastrofer.

 

LÄS MER: Öppnar för comeback som Angus MacGyver

 

Enligt Variety har den nya serien skrivits av Paul Downs Colaizzo och originalseriens exekutiva producent Henry Winkler väntas också återvända.

Pilotavsnittet kommer att regisseras av James Wan som står bakom filmer som "Saw" och "Furious 7".

 

LÄS MER: "MacGyver" avslöjar sin bästa uppfinning

 

Originalserien "MacGyver" sändes på ABC och det sista avsnittet visades den 25 april 1992. Den hemliga organisationen som MacGyver, eller Mac som han också kallas i serien, arbetar för är en fiktiv grupp kallad "Phoenix Foundation".

Dramaserie om Dr Phil

Utöver tv-serien blev det också två tv-filmer: "MacGyver: Lost Treasure of Atlantis" och "MacGyver: Trail to Doomsday". 2003 planerades det för en spinoff-serie kallad "Young MacGyver" men projektet mynnade bara ut i ett pilotavsnitt.

CBS har dessutom beställt ett pilotavsnitt för dramaserien "Bull", som ska baseras på Dr. Phils tidigare karriär. I "Bull" får tittarna se hur Dr Phil levde innan han fick sitt egna tv-program.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag