Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lyxhotellet byggs – trots profilernas ilska

Stureplan i Stockholm Foto: Olle Sporrong
Anders Timell Foto: Expressen
Det nya lyxhotellet vid Stureplan

Stureplansgruppen gillade inte rivningsplanerna vid Stureplan.

Men nu finns en lösning så att det nya superbygget, ett niovåningshotell, ser ur att bli verklighet.

– Det blir ett exklusivt boutique-hotell med ett flertal olika restaurangkoncept och barer inne i hotellet, säger vice vd:n Per Gunne.

Den fastighetsägande Abu Dhabi-jätten Adia uppges vilja riva ett flertal hus i den inre delen av kvarteret där Sturegallerian ligger. Det har rört upp känslor och protesterna har varit massiva.

När det framkom uppgifter att klassiska restaurangen Sturehof var rivningshotad ilsknade en rad Stockholmsprofiler till.

– Jag trodde först att det hela var ett skämt. Riv upp att riva ner, sa kändishovmästaren Anders Timell.

Och Expressenkrönikören Alex Schulman skrev på Twitter: "Ingen får riva Sturehof. En av Sveriges mest anrika restauranger.”

Sturecompagniet ska inte störas av hotellbygget

Även Sturecompagniet skulle påverkas av det planerade bygget av ett nio våningar högt hotell bakom Humlegårdsgatan 17. Men efter en tids diskussioner är Adias stora hyresgäst Stureplansgruppen nöjd med på en viktig punkt för nöjeslivet runt Stureplan.

– Vi har hittat lösningar så att Sturecompagniet ska kunna vara öppet hela tiden, det var vår intention från början och nu har vi kunnat rita fram den. Det handlar om utrymningsvägar helt enkelt, säger projektledaren Charlotta Rosén, som jobbar på uppdrag av Adia.

– Det säkrar också fortsättningen av nattlivet. Det har varit en diskussion i media huruvida nattlivet kommer att påverkas negativt, men det kan vi tydligt visa att det kommer att kunna fortsätta.

Ett niovåningshotell ska byggas vid Stureplan

Det nya nio våningar höga hotellet kommer att ersätta en annan nästan lika hög byggnad. I den första etappen av bygget, som är planerad till 2019, ska garaget anslutas till tunnelbanan. När det är klart är det tänkt att den andra etappen ska inledas och det är då hotellet byggs och ska stå färdigt 2024 eller 2025.

Och när Stureplansgruppen kan hålla Sturecompagniet öppet under perioden för bygget ger man tummen upp för hotellprojektet.

– Det har vi hoppats hela tiden. Det är en omfattande utveckling av kvarteret och det berör stora delar av det. Då har man lyckats lösa det så att vi kommer kunna ha det öppet hela tiden, säger Per Gunne, vice vd för Stureplansgruppen.

Han ser fram emot nysatsningen runt Stureplan.

Toppchefen ger tummen upp för Stureplanshotellet

– Jag tycker det är bra att man satsar på platsen. Det är Stockholms shopping- och nöjesnav. Man har utvecklat området runt centralen och man har börjat med området runt Brunkebergs torg så då är det hög tid och bra att man tar tag i Stureplan också, säger Per Gunne.

Vilken typ av hotell blir det?

– Det blir ett exklusivt boutique-hotell med ett flertal olika restaurangkoncept och barer inne i hotellet. Hotellet kommer att ha två entréer så att man kan komma in i det från gatan eller inifrån gallerian.

Även projektledaren Charlotta Rosén är entusiastisk inför hotellsatsningen.

– Det kommer bli ett vattenhål för stockholmarna, en stor rooftop-bar, nya restauranger och barer. Jag tror det kommer bli en helt ny destination för Stockholmare och besökare.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!