Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyxgarderob till bebis - kul eller onödigt?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Blue Ivy Carter, 4 månader, har Beyonce och Jay Z som föräldrar. Förutom rapporter om sex barnflickor ska hon ha fått ett par diamant­örhängen av sin pappa
Foto: Ed Burke
Victoria och David Beckhams dotter Harper Seven, 10 månader, här i famnen på Eva Longoria, har synts i bland annat kläder från Stella McCartney. En annan favorit är franska barnmärket Bonpoint.
Foto: Splash News
Tom Cruise och Katie Holmes dotter Suri syns ofta i sina Prada-ballerinor. Hon har även en likadan Chanel-väska som sin mamma.

Ska din bebis ha en lyxig garderob?

Då är du inte ensam - vi spenderar allt mer på våra barn.

- Jag lägger i princip alla mina mammapengar på Minou, säger Madeleine Lindholm, 22.

När prinsessan Estelle gjorde sitt första offentliga framträdande var hon klädd i Dior från topp till tå.

Nyblivna mamman Madeleine Lindholm, 22, går inte riktigt så långt. Men spenderar ändå mycket pengar på Minou, tre månader.

- När jag går på stan kan jag inte låta bli att köpa något till henne. Vissa saker hinner hon kanske inte ens ha på sig innan hon har vuxit ur dem.

Inte alltid dyr shopping

- Men det behöver inte alltid vara så dyra grejer. I dag har hon mest kläder från H&M, förutom strumporna som är från Ralph Lauren, säger hon.

Enligt en spaning från Svensk Handel stil lägger många allt mer av sina pengar på barnen.

- Det finns mer märkeskläder för barn, det är något som har kommit under hela 2000-talet. Dessutom har det blivit lättare att sitta hemma och handla på nätet, säger Maria Sandow, kanslichef.

Inspireras av kändisar

En annan sak som spelar in menar hon är att många skaffar barn senare i livet, och då lägger man också mer pengar på barnen.

- Många inspireras också av kändisar och hur de klär sina barn. Och nu har vi ju en väldigt känd mamma i Sverige som säkert kommer att bli trendsättare.

Hur mycket spenderar du på barnkläder varje månad?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.