Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lyxdetaljerna på Perrellis bröllop

"Vi är världens lyckligaste och har haft helt magiska dagar i Frankrike med nära och kära", hälsar paret.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen vigdes paret på det exklusiva slottet Châteu d'Esclimont.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Under vigseln sjöng sångerskan Andrea "Dea" Norberg, 41.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Framåt slutet av ceremonin tittade en rörd Anders Jensen koncentretat på Charlotte Perrelli samtidigt som han kämpade mot tårarna.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Bröllopsfesten varar i tre dagar och inleddes på fredagen då gästerna slussades till Paris – via en privat gate på Arlanda.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå

Här gifter sig Charlotte Perrelli sig med sin kärlek Anders Jensen på det exklusiva slottet Château d'Esclimont i Frankrike.

Expressen var på plats och i slutet av ceremonin kämpade Anders mot tårarna – som hölls inför 120 svenska kändisar och vänner.

– Vi är världens lyckligaste och har haft helt magiska dagar i Frankrike med nära och kära, hälsar de nyblivna makarna från slottet.

CHARLOTTE PERRELLIS BRÖLLOPSLYX

Bröllopet

Uppskattas ha kostat mellan två och tre miljoner kronor. Exakt vad kostnaden avser är oklart. Hölls på slottet Château d'Esclimont med pool och närmare 60 dubbelrum.

Klänningen

Av lyxdesignern Elie Saab. Uppskattas vara värd kring 500 000 kronor. Kunde inte skickas till Perrelli på grund av fraktrisken – i stället fick hon åka till London och hämta den själv.

Skorna

Av Jimmy Choo. Kostar kring 5 000 kronor.

Ringen

Alliansring som byggs ihop med den nuvarande förlovningsringen. Grundringen uppskattas vara värd 100 000-tals kronor – innan påbyggnaden.

Kärleksgåvan

Charlotte Perrelli gav Anders Jensen en klocka från lyxmärket Cartier på lördagsmorgonen. Priset uppskattas till kring 20 000 kronor.

Blommorna

Oklart vad de kostat, men ett tiotal florister har arbetat för att få ihop arrangemangen. Anders Jensen har sagt att kostnaden motsvarar "en bättre bil".

I gassande eftermiddagssol fick Charlotte Perrelli och hennes kärlek Anders Jensen tillslut varandra.

Strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen vigdes paret på det exklusiva slottet Châteu d'Esclimont, beläget en dryg timme sydväst om Paris, inför sina 120 gäster.

Den 30-gradiga värmen fick gästerna att stå och trycka i skuggan så lång tid möjligt innan Charlotte Perrelli, ledd av sina tre söner, kom över slottsgårdens upplysta grus och fram till Anders Jensen, som väntade in sin kärlek under en flera meter hög blomsterkrans.


LÄS MER: Här är Charlotte Perrellis bröllopsbilder


Mitt under vigseln, som hölls på engelska, sprang parets gemensamma som Adrian fram till sina föräldrar som skrattande tittade ner på honom innan Anders lyfte upp honom, och höll honom under ceremonin.

Under vigseln sjöng sångerskan Andrea "Dea" Norberg, 41, som bland annat uppträdde bakom Charlotte Perrelli i 2008 års Eurovision Song Contest i Belgrad.

Framåt slutet av ceremonin tittade en rörd Anders Jensen koncentretat på Charlotte Perrelli samtidigt som han kämpade mot tårarna.

Så fort paret sagt ja – eller "yes" – till varandra skålade de med gästerna till lyckliga hurrarop innan de försvann för en avskild bröllopsfotografering på en av slottets stenbroar.

– Vi är världens lyckligaste och har haft helt magiska dagar i Frankrike med nära och kära, hälsar Charlotte Perrelli och Anders Jensen via sin presskontakt Joakim Jordansson.


LÄS MER: Perrellis kärleksgåva till Anders


Sen följde middag och fest tillsammans med de 120 gästerna. Och gästlistan var lika namnkunnig som lång. Bland de inbjudna syntes toastmasterduon Magnus Carlsson och Gabriel Forss, vännen och kollegan Pernilla Wahlgren, sångerskan Jessica Andersson, PR-stjärnan och festfixaren Micael Bindefeld, tv-profilen Christine Meltzer, sångaren Peter Jöback och hans make Oscar Jöback, före detta fotbollsproffset Tomas Brolin, tv-producenten Johan Pråmell, sångerskan och programledaren Hanna Hedlund, schlagergeneralen Christer Björkman, låtskrivaren Fredrik Kempe och artisten Martin Stenmarck – och över hundra fler.

– Charlotte och Anders, deras kärlek och generositet känner inga gränser. Det är som en saga att få vara med om det här, säger Jessica Andersson om bröllopet och fortsätter.

– Det har varit fantastiskt, helt underbart. Knappt man finner ord för att få vara med om en sådan här upplevelse,

– Mycket generöst och roligt, säger Martin Stenmarck.

Bröllopsfesten varar i tre dagar och inleddes på fredagen då gästerna slussades till Paris – via en privat gate på Arlanda. Väl framme i kärlekens huvudstad intogs en lyxig lunch på en privat båt på Seine, innan hela ekipaget bar sig av till slottet för middag och ordentlig fest.

– Det är trevligt, mycket uppsluppet och hjärtligt, säger Magnus Carlsson om bröllopet – som festfixaren Micael Bindefeld sammanfattar som "superglamouröst".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.