Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyxa till din höstgarderob

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fanny Dorté från Lund är välklädd i skräddad lång kavaj. Se fler outfits på stan på www.expressen.se/look.

Höstens trender skiljer sig åt i stil men har en sak gemensamt. 

Modet blir alltmer välklätt och lyxigt.

Den senaste tiden har det skett en övergripande förändrig i modebilden. 

 Vi rör oss bort från det slitna, rockiga och grälla och går mot ett mer välklätt mode i dova färger, något vi ser tydligt i flera av höstens trender.

Kvinnligt eleganta

 Minimalismens enfärgade plagg med grafiska snitt, femtiotalets  a-linjeformade kjolar och sjuttiotalets vida byxor och knytblusar är alla en del av det nya välklädda modet. 

 Plaggen ska vara kvinnligt eleganta och får gärna kännas lyxiga, något som inte behöver innebära dyrt. Plånboken får avgöra prisklass och den som inte vill lyxshoppa satsar på krokopräglad skinnimitation och sidenliknande polyester. 

 Flera stora svenska märken har infört kläder med lyxkänsla i sina mellanprissegment.

 Amerikanska designern Narciso Rodriguez, som blivit känd för sin minimalistiskt skräddade stil, välkomnar trenden. Han samarbetar i höst med Lindex:

 - Det stämmer att modet blir alltmer välklätt.

Det blir en motreaktion

 De senaste åren har vi sett överdesignat mode med bland annat väskor och skor som har alltför många detaljer.

 Efter ett tag är det normalt att det blir en motreaktion så nu går vi tillbaka till det klassiska och stilrena, säger Narciso Rodriguez till Expressen.

 Den eleganta och lyxiga kvinnan framhävs även i skönhetsvärlden där välfönat hårsvall och rödmålade läppar är två starka trender i höst.

Chloé.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.