Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luuk och Lindström stoppade från att medverka i ”Alla mot alla”

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Ny säsong innebär nya deltagare.

Kristian Luuk och Fredrik Lindströms medverkan i Kanal 5:s ”Alla mot alla” stoppades av SVT trots att flera andra profiler från kanalen tillåts medverka.

”Problematiskt i våra ögon”, skriver Peter Nyrén, programbeställare på SVT, i ett mejl till Aftonbladet.

Tycker du om frågesportsprogram på tv?

Duon Filip Hammars och Fredrik Wikingssons frågesportprogram ”Alla mot alla” har snabbt blivit ett populärt program på Kanal 5. Under Kristallen-galan i fredags vann programmet dessutom pris som ”Årets underhållning”. Nu i höst sänds den andra säsongen av ”Alla mot alla” som tidigare liknats med SVT:s ”På spåret” och i den nya säsongen medverkar flera SVT-profiler som Janne Josefsson, Suzanne Axell, Karin Magnusson och David Sundin. 

Men några som inte får medverka för SVT är programledarna för ”På spåret”; Kristian Luuk och Fredrik Lindström, något som Aftonbladet var först med att rapportera. Duon två blev nämligen stoppade av SVT trots att de gärna ville vara med och dessutom var påtänkta att tävla i programmet.

”Det hade varit schyst”

Fredrik Wikingsson känner sig besviken på SVT:s beslut och menar att han gärna hade sett programledarduon medverka i sitt program.

– Vi har ju varit med i ”På Spåret” fem-sex gånger så på så sätt tycker jag det hade varit schyst om några från ”På Spåret” är med hos oss, men vad ska jag säga. Det är upp till dem, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Peter Nyrén, programbeställare på SVT, förklarar att anledningen till beslutet är att SVT inte ansåg att det lämpligt att just Kristian Luuk och Fredrik Lindström skulle kunna förknippas med en annan kanals program.

”Vi gillar att programledare och profiler som jobbar för SVT syns i andra media och också som gäster i andra tv-program vid enstaka tillfällen. När det gäller ”Alla mot alla” så innebär det dock att man som deltagare förbinder sig att vara med i hela säsongen eller i alla fall i flera program. Det bli då mer problematiskt i våra ögon. 

För de profiler som under säsongen av ”Alla mot alla” leder eller medverkar i egna program på SVT så tyckte vi inte det var lämpligt att de skulle bli så synliga och sammankopplade med en annan kanals program”, skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.