Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åldern stoppar parets livsdröm

Maria Lunqvist skilde sig efter att ha träffat 21 år yngre Kristoffer Hellström. Foto: TOMMY HOLL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström har varit ett par i sju år. Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN

Maria Lundqvist lämnade sin man för att vara med 21 år yngre Kristoffer Hellström.

Nu berättar hon om åldersskillnaden i förhållandet – och sorgen över att inte kunna få barn.

– Det är jättetufft, säger Maria Lundqvist i SVT:s "En kärlekshistoria".

Efter över 20 års äktenskap lämnade Maria Lundqvist, 53, sin man för skådespelarkollegan Kristoffer Hellström 2010. I dag håller de två fortfarande ihop och är förlovade, trots en åldersskillnad på 21 år. I SVT-programmet "En kärlekshistoria" berättar paret att det kanske var just tack vare det som de blev tillsammans.

– Jag tror att det var tack vare åldersskillnaden som vi öppnade upp så starkt för varandra. Vi missar oftast de där mötena för att vi är rädda. Man är rädd för vad andra ska tycka, säger Maria Lundqvist.

Hon berättar sedan att hon känt mycket skuld och skam över skilsmässan och att äldste sonen, skådespelaren Anton Lundqvist, valde att bryta med henne under en period.

– Det blev bara omöjligt att inte göra det. Jag fick en väldig livslust, jag fick en annan luft när Kristoffer kom in i mitt liv. Jag kunde inte annat än att ge mig hän.

 

LÄS MER: Maria Lundqvists vänner om yngre pojkvännen: "Äckligt"

 

Maria Lundqvist: "Jag ser min egen kropps förfall"

 

LÄS MER: Maria Lundqvist förlovad med Kristoffer

 

Men åldersskillnaden skapar fortfarande svårigheter för Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström. Paret kommer inte kunna få ett gemensamt biologiskt barn, vilket Maria Lundqvist beskriver som sin "jättestora oro och sorg".

– Jag försöker att inte tänka på det negativt. Jag ser min egen kropps förfall, eller utblomning eller vad man ska säga, och han är inte alls där ännu. Det är jättetufft. Jag är långt över medelåldern och han har inte nått dit än, säger Maria Lundqvist i "En kärlekshistoria".

Kristoffer Hellström berättar i programmet att han blev kär direkt när paret träffades.

– Hon är en människa som det inte gick att värja sig mot. Jag blev nog kär direkt, utan att veta om det. Alla tankar gick mot det hållet: den här kvinnan får jag inte släppa, jag måste vara med henne, säger han.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström förlovade sig i början av året – och numera är deras kärlek starkare än någonsin.

– Det är först nu som jag litar på att du är kvar. Den rädslan har varit stark hos mig, säger Maria Lundqvist i programmet.