Anders Lundin tycker inte att Lasse Berghagen ska vara med på Skansen. "Han är väl gäst hos "Lotta på Liseberg"? Vi har inga gäster gemensamt", säger han. Foto: Suvad Mrkonjic
Anders Lundin tycker inte att Lasse Berghagen ska vara med på Skansen. "Han är väl gäst hos "Lotta på Liseberg"? Vi har inga gäster gemensamt", säger han. Foto: Suvad Mrkonjic

Lundin vill stoppa Lasse Berghagen

Publicerad
Uppdaterad
SVT planerar att ha med Lasse Berghagen som hemlig överraskning i "Allsång på Skansen".
Men nu vill Anders Lundin stoppa sin företrädare från medverkan under 30 års-jubileumssäsongen:
- Vi har inga gäster gemensamt. Vi vill vara själva om dem.
I kväll smäller det igen för Anders Lundin.
Då inleder han sin sjättesäsong som programledare för "Allsång på Skansen".
- Det känns som att jag gjort det här förut, det känns ovanligt mycket så. Jag har en bra känsla i år. Jag har inte haft så mycket tid att tänka innan. Det lilla livet har tagit stor plats senaste halvåret. Nytt barn, ny skiva och "Sommar"-programmet. Det har varit skönt.

"Får gärna bli fler år"

Och redan nu öppnar den förr så tveksamme Anders Lundin upp för fler säsonger i rutan från Skansen. Minnet av dödshoten för två år sedan håller på att blekna.
- Utomhusjobb på sommaren, det är bra det. Det får gärna bli fler år. Det andra har jag inte tänkt på, men hade jag haft livvakter hade jag märkt det.
En annan het potatis inför årets säsong är om Lasse Berghagen ska bjudas in för att få vara med och fira tre decennier allsång i SVT-rutan. Bosse Larsson har fått frågan - men inte "Teddybjörnen Fredrikssons" pappa.

"Inte inbokad"

Anders Lundin har sin ståndpunkt klar:
- Han är inte inbokad hittills. Han är väl gäst hos "Lotta på Liseberg"? Vi har inga gäster gemensamt. Vi vill vara själva om dem. Sjunger artister på Victoriadagen är de inte med här, och så. Vi försöker sprida dem.
Men trots Anders Lundins åsikter har SVT inte stängt dörren för Lasse Berghagens medverkan i "Allsång på Skansen".
- Det finns en del planer på överraskningar och luckor kvar. Men det är ännu så länge på ritbordet. Om de innefattar Lasse eller inte får vara osagt. Men det krävs två för att dansa tango, han ska vilja vara med också, säger projektledaren Gunilla Nilars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag