Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundells nya storsatsning: ”Jag vill visa tv-världen”

Joakim Lundells nya kändisserie – avslöjar detaljerna
Joakim Lundell är just nu aktuell med nya storsatsningen ”Splash”, där 24 deltagare tävlar i en hinderbana och gör upp om 50 000 kronor.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN / FREDRIK SANDBERG
Joakim och Jonna Lundell är nyblivna föräldrar. Tidigare i veckan föddes sonen Lionel.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Inom kort börjar inspelningarna av nya storsatsningen ”Splash”.
Foto: Instagram

Inom kort börjar inspelningarna av Joakim Lundells nya storsatsning ”Splash” – ett tävlingsprogram där 24 deltagare tävlar mot varandra i en hinderbana. 

Nu berättar han om programmet, hur det kändes att missa sin sons förlossning och framtidsplanerna. 

– Det är full rulle just nu, men det är också självvalt så man vill inte sitta och gnälla, säger Joakim Lundell. 

Joakim Lundell är aktuell med sitt nya tävlingsprogram ”Splash”, där kända personer gör upp i en hinderbana om en prissumma på 50 000 kronor. Nästa vecka börjar inspelningarna och sju program kommer att spelas in under loppet av tre dagar. 

Inspelningen äger rum i Husby Säteri, strax utanför Norrköping, på ett grönområde som de hyrt. Joakim Lundell och Antonija Mandir programleder serien. 

– Det är full rulle just nu, men det är också självvalt så man vill inte sitta och gnälla. Jag tycker det är kul med högt tempo och gillar att jobba på det här sättet, där jag får skapa mina egna format och producera dem. Det är egentligen vad jag drömt om ända sedan jag startade med att vara kreativ och göra videos, säger Joakim Lundell. 

Viktor Frisk, Vlad Reiser och Pontus ”Karaktärer” Bjernekull Mörner är några av de 24 kända personerna som kommer delta i serien som har premiär i september. 

– Jag är jäkligt nöjd med castingen. Jag hoppas att det grundar sig i att folk litar på att jag gör bra saker. De har sett ”Kurragömma” nu, både hur bra det gick och hur bra skött det var, så det känns otroligt kul att de lägger det i mina händer och låter mig förvalta det. 

Likt Joakim Lundells Youtube-serie ”Kurragömma”, som han har beskrivits som ”Sveriges största kurragömma”, hoppas han nu att det nya programmet ”Splash” ska tas emot lika väl. 

– Folk har saknat det här med hinderbanor. ”Wipeout” har inte varit på tv på bra länge så då tänkte jag blanda med lite vatten och skumkanoner. 

Förhoppningen är att få ut det första avsnittet en och en halv vecka efter inspelningen. 

– Jag vill visa tv-världen att det går att göra ett tv-projekt med en helt annan budget men ändå få ut samma resultat och få ut det betydligt snabbare. Det här är en process på ungefär tre veckor, från idé till verklighet på Youtube, och jag hoppas att det lyckas. 

Joakim Lundell missade sin sons förlossning: "Tråkigt"

Tidigare i veckan blev Joakim Lundell och Jonna Lundell föräldrar för andra gången, då sonen Lionel föddes. Men Joakim Lundell hann aldrig fram i tid till sjukhuset och missade sin sons förlossning. 

– Jonna födde på sju minuter så jag hann inte in. 

– Men det är ingenting att vara sur över. Jag kom in två minuter efter, fick saxen direkt i handen och fick klippa navelsträngen en minut efter att jag kom in i rummet. Jag hann med det i alla fall. 

När han fick se sin son var känslan av att ha missat förlossningen som bortblåst. 

– Det viktigaste är att Jonna kände att allt var bra. Det var så bra personal och jag vill verkligen hylla sjukvården. De jobbade så fint, lugnt, metodiskt och bra med Jonna. Jag vill hylla alla som var delaktiga i förlossningen. 

Joakim Lundells framtidsplan: "Inte jobba till jag är 65 år"

Joakim Lundell har fullt upp både som förälder och arbetare. Förhoppningen är att han längre fram i livet ska kunna dra sig tillbaka, för att tillbringa mer tid med familjen. 

– Man får försöka hinna med allt. Det är därför man gör det här, för att ge barnen en trygg och säker uppväxt – och att jag inte behöver jobba tills jag är 65, utan kan dra mig tillbaka lite och spendera tid med familjen. 

Youtuberns nya spökserie: "Skrämma deltagare"

Joakim Lundell har flera bollar i luften och berättar om planerna för den kommande spökserien ”Hide and seek”. Formatet har utvecklats från tidigare Youtube-serien ”Kurragömma” och förhoppningen är att skapa en spökserie som kretsar kring en fiktiv historia, med skrämmande karaktärer som tittarna och deltagarna kan känna igen sig i. 

– Alla de här statisterna har en tydlig karaktär, de har ett namn, en personlighet man kan känna igen sig i genom hela serien. Allt sker i mörkret där deltagarna har go-pros både i ansiktet och framåt, och man bygger ett helt format av det – man gör om ”Kurragömma” och gör det hela bättre. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.