Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundells miljonkrav på Mikael Persbrandt

Sanna Lundell berättar nu att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till.
Foto: Stefan Söderström
Då har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation.
Foto: Stefan Söderström
"Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det", säger Sanna Lundell i "Mom enough"
Foto: Pelle T Nilsson

Sanna Lundell har ställt ett ultimatum på Mikael Persbrandt.

Om paret ska skaffa ett till barn, vill programledaren kompenseras ekonomiskt av sin särbo.

– Jag har sagt till min särbo att jag i så fall vill ha en miljon för det, säger hon i "Mom enough".

Det är i Youtubeprogrammet "Mom enough", som ligger på sajten Familjeliv, som Sanna Lundell berättar om barnplanerna.

Programledaren och bloggaren berättar att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till. Då har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation.

– Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det, säger Sanna Lundell i "Mom enough".

Sanna Lundell betonar att det handlar om att belysa vad det kostar för en kvinna att få barn.

Hon räknar med att kostnaden, i form av förlorade inkomster, uppgår till en miljon kronor.

– Men det handlar om att sätta föräldraskapet lite grann i perspektiv till vad man som kvinna förlorar på det rent ekonomiskt. För det gör man. Jag skulle säga att man förlorar en miljon, alltså på företaget. Det är minst en årsinkomst som går åt till att fostra, föda, vänta, ett barn, säger Sanna Lundell i "Mom enough".


LÄS MER: Därför är Lundell och Persbrandt särbos


Sanna Lundell understryker att planerna inte är spikade.

– Jag menar inte att det kommer bli så här. Men jag tycker ändå att det är viktigt, säger Sanna Lundell i "Mom enough", och fortsätter:

– Om jag skulle få en bebis nu då skulle jag bara vilja ligga hemma som en Waldorfkvinna, vara med den alltid, säger Sanna Lundell i "Mom enough".

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell har varit tillsammans i tio år och har två gemensamma barn.


LÄS MER: Nu hyllar Persbrandt sin Sanna: "Är stolt"


För tidningen Mama berättade Sanna Lundell i somras att paret då tagit en paus.

- Vi har något slags pausartat tillstånd sedan ett år tillbaka. Jag har väldigt svårt att lämna honom och han verkar ha väldigt svårt att lämna mig. Vi har varit ihop i tio år, har säkert gjort slut 20 gånger och kämpat som djur. Vi har gått i så många parterapier för att få ordning på saker och ting, sa Sanna Lundell till Mama i somras.

Expressen har inte nått Sanna Lundell och Mikael Persbrandt för en kommentar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.