Sanna Lundell berättar nu att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till. Foto: Stefan SöderströmSanna Lundell berättar nu att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till. Foto: Stefan Söderström
Sanna Lundell berättar nu att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till.  Foto: Stefan Söderström
Då har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation. Foto: Stefan SöderströmDå har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation. Foto: Stefan Söderström
Då har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation. Foto: Stefan Söderström
"Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det", säger Sanna Lundell i "Mom enough" Foto: Pelle T Nilsson"Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det", säger Sanna Lundell i "Mom enough" Foto: Pelle T Nilsson
"Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det", säger Sanna Lundell i "Mom enough" Foto: Pelle T Nilsson

Lundells miljonkrav på Mikael Persbrandt

Publicerad

Sanna Lundell har ställt ett ultimatum på Mikael Persbrandt.

Om paret ska skaffa ett till barn, vill programledaren kompenseras ekonomiskt av sin särbo.

– Jag har sagt till min särbo att jag i så fall vill ha en miljon för det, säger hon i "Mom enough".

Det är i Youtubeprogrammet "Mom enough", som ligger på sajten Familjeliv, som Sanna Lundell berättar om barnplanerna.

Programledaren och bloggaren berättar att särbon Mikael Persbrandt vill att paret skaffar ett barn till. Då har Sanna Lundell ställt ett krav om ekonomisk kompensation.

– Jag har sagt då till min särbo, som väldigt gärna vill ha ett barn till, att jag i så fall vill ha en miljon för det. Det kan ju låta helt sjukt. De flesta börjar ju skratta när de hör det, säger Sanna Lundell i "Mom enough".

Sanna Lundell betonar att det handlar om att belysa vad det kostar för en kvinna att få barn.

Hon räknar med att kostnaden, i form av förlorade inkomster, uppgår till en miljon kronor.

– Men det handlar om att sätta föräldraskapet lite grann i perspektiv till vad man som kvinna förlorar på det rent ekonomiskt. För det gör man. Jag skulle säga att man förlorar en miljon, alltså på företaget. Det är minst en årsinkomst som går åt till att fostra, föda, vänta, ett barn, säger Sanna Lundell i "Mom enough".

 

LÄS MER: Därför är Lundell och Persbrandt särbos

 

Sanna Lundell understryker att planerna inte är spikade.

– Jag menar inte att det kommer bli så här. Men jag tycker ändå att det är viktigt, säger Sanna Lundell i "Mom enough", och fortsätter:

– Om jag skulle få en bebis nu då skulle jag bara vilja ligga hemma som en Waldorfkvinna, vara med den alltid, säger Sanna Lundell i "Mom enough".

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell har varit tillsammans i tio år och har två gemensamma barn.

 

LÄS MER: Nu hyllar Persbrandt sin Sanna: "Är stolt"

 

För tidningen Mama berättade Sanna Lundell i somras att paret då tagit en paus.

- Vi har något slags pausartat tillstånd sedan ett år tillbaka. Jag har väldigt svårt att lämna honom och han verkar ha väldigt svårt att lämna mig. Vi har varit ihop i tio år, har säkert gjort slut 20 gånger och kämpat som djur. Vi har gått i så många parterapier för att få ordning på saker och ting, sa Sanna Lundell till Mama i somras.

Expressen har inte nått Sanna Lundell och Mikael Persbrandt för en kommentar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag