Lundell om dotterns minnesbilder: falskt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ulf Lundell.
Foto: Anna Hållams
Sanna Lundell med Mikael Persbrandt.
Foto: Pelle T Nilsson

I boken "Djävulsdansen" gör Sanna Lundell upp med medberoendet.

Nu slår Ulf Lundell tillbaka mot dotterns minnesbilder av honom.

"Här är ett citat som är falskt, tårsliskigt, oriktigt", skriver han på sin blogg. 

Det är i Dagens Nyheter som krönikören Catia Hultqvist citerar ur Sanna Lundells nya bok "Djävulsdansen – bli fri från medberoende”.

”Jag sitter på en pall i köket och ser min mamma gråtandes vid ett öppet fönster inne i matrummet där hon förtvivlat, hulkandes skriker till pappa att han inte ska gå /.../ Hur kan han lämna någon som är så ledsen. Hur kan han lämna mig med någon som är så förtvivlad”, står det att läsa i artikeln.

På sin blogg går nu Ulf Lundell till svars mot dotterns minnesbilder.

Där skriver artisten att han varken läst boken eller sett dotterns tv-program om medberoende.

Men efter att ha läst artikeln vill han försvara sig.

"Här är ett citat som är falskt, tårsliskigt, oriktigt. Naturligtvis är jag fylle-aset som förluper hemmet som det brukar heta", skriver han.

Ulf Lundell skriver att han nu planerar att skriva en bok för att försvara sig.

Han skriver också att ha nu säger upp bekantskapen med dottern.

"Dåren ska få försvara sej. Jag har hört och läst en hel del skit från kvinnor, feminister dom senaste 10-15 åren men inte från min egen avkomma. /.../ Nu turnerande året ut. Sen ska dåren försvara sej. I bokform. Inte för att jag vill. Jag vill inte ALLS återvända dit, men jag blir tvungen", skriver han.

Sanna Lundell befinner sig på semester på Mallorca och har inte läst inlägget.

– Nu börjar det likna Anna Wahlgren och Felicia Feldt-storyn. Jag misstänker att han inte ens har läst boken. Citaten är tagna ur en mycket längre text. Jag skulle rekommendera honom att läsa den texten, säger hon och fortsätter:

– Det är inte infekterat från min sida. Jag tror att det är infekterat från hans sida. Det är uppenbart så att han inte ville kännas vid den historia som jag minns den. Så är det ju. Det är upp till var och en att berätta sin historia, säger hon.

2012 släppte Felicia Feldt en bok där hon gjorde upp med modern, barnuppfostringsgurun Anna Wahlgren.

Då hade de två redan brutit kontakten med varandra. Anna Wahlgren släppte då boken "Sanning eller konsekvensen", som ett direkt svar på dotterns anklagelser.

Det hela slutade med att Anna Wahlgren rannsakade sitt moderskap. 

"Med facit i hand är det lätt att se att jag varit omdömeslös", skrev hon i ett mejl då.

Samma år kom boken "Om man håller sig i solen", där Johanna Ekström gör upp med fadern, författaren Per Wästberg.

Där skrev hon om hur pappan övergav henne. Om arbetet med boken sa hon till Svenska Dagbladet då: 

– Men däremellan har det funnits ren skräck. Skräck för att jag ska bli lämnad av pappa, igen. Lämnad och kanske straffad. Jag är inte osårbar för mina föräldrars reaktioner men jag står för mitt allvar, sa hon.

Per Wästberg svarade så här:

”Jag unnar min älskade dotter all framgång, därför att det är en litterärt så styv och känslig och självpenetrerande skildring – men jag har påpekat för henne en del faktiska fel", skrev han i ett mejl till Svenska Dagbladet. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.