Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundell: "Jag skäms för en sån som Söder"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ulf Lundell skriver nu på sin blogg om Björn Söders uttalande i Dagens Nyheter.
Foto: Anna Hållams
"Jag skäms. Jag skäms för en sån som Söder, en liten diktatorstyp i folkdräkt, ska sitta och drämma klubba i bord i Sveriges riksdag", skriver Ulf Lundell bland annat.
Foto: Christian Örnberg
Richard Jomshof, rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna: "Förutom att jag tycker att han är en extremt dålig artist så struntar jag fullständigt i vad Ulf Lundell tycker i frågan. Han är rätt att ha en åsikt men jag bryr mig inte det minsta om vad han tycker."
Foto: Sven Lindwall

"En liten diktatorstyp i folkdräkt".

I sin nystartade blogg riktar Ulf Lundell, 65, nu skarp kritik mot Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, 38.

"Jag skäms för en sån som Söder", skriver artisten.

I en intervju som Dagens Nyheter publicerade i söndags sa Sverigedemokraternas partisekreterare och riksdagens vice talman Björn Söder att judar och samer kan få leva i Sverige – men att de inte är svenskar.

Uttalandet har väckt stor kritik och än är det inte över. Nu riktar artisten Ulf Lundell en känga åt Söder i ett starkt kritiskt blogginlägg.

"Jag vet inte om ni läste DN i söndags. Björn Söder, SD, andre vice talman i riksdagen. Han anser, generöst, att samer, judar och kurder får leva i Sverige, men svenskar är dom inte", skriver Lundell och fortsätter:

"Om nu svenskhet ska bedömas (och så verkar det ju vara) utifrån vem som kom hit först, skulle jag tro att samerna kom hit långt innan nån av Söders anfäder gjorde det. Kristallnatt, någon?".

"Söder bör förstås avgå"

I blogginlägget skriver Ulf Lundell vidare att han tycker att det politiska klimatet "börjar bli otäckt" och liknar Sverigedemokraternas partisekreterare vid en "diktatorstyp".

"Jag skäms. Jag skäms för en sån som Söder, en liten diktatorstyp i folkdräkt, ska sitta och drämma klubba i bord i Sveriges riksdag", skriver artisten.

Ulf Lundell, som i somras åkte på "valsafari" inför riksdagsvalet med politiska spelningar, avslutar inlägget med en önskan om att Söder lämnar sin post.

"Björn Söder bör förstås avgå som andre vice talman. Nåt stuk får det lov att vara i Sveriges riksdag. Nu skiter jag i politiken för i dag i alla fall", skriver han.

"Han är en extremt dålig artist"

Richard Jomshof, är rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.

Ulf Lundell är en av dem som krävt att Björn Söder avgår som vice talman och skriver på sin blogg: "Om invandring, flyktingar och integration ska det pratas, men inte med SD." Hur ser du på Ulf Lundells resonemang?

- Förutom att jag tycker att han är en extremt dålig artist så struntar jag fullständigt i vad Ulf Lundell tycker i frågan. Han är rätt att ha en åsikt men jag bryr mig inte det minsta om vad han tycker.

Expressen.se har sökt Ulf Lundell för vidare kommentarer.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.