Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundbergs Italiendröm uppfylld – köpt nytt hus

Anne Lundbergs dröm har gått i uppfyllelse – hon och maken har köpt hus i Italien.
Foto: Mattias Ankrah / SVT
Anne Lundberg har semester fram till i början av augusti då hon är tillbaka på SVT och redo att bege sig ut på vägarna med ”Antikrundan”-gänget.
Foto: SVEN LINDWALL
Här med maken Allan Lindfors.
Foto: FRITZ SCHIBLI / FZ WEBBFILM
Lundberg har tidigare delat med sig av bilder från Italien.
Foto: Instagram

Anne Lundberg har länge närt en dröm om ett hus i Italien.

Tidigare under våren berättade programledaren att hon börjat studera italienska – och i ”Karlavagnen i P4” avslöjade hon nyligen att hon tillsammans med maken köpt hus i det stövelformade Medelhavslandet.

– Jag har länge haft en längtan till Italien, till människorna, språket, maten, landskapet och husen, säger hon.

SVT-profilen Anne Lundberg, 52, befinner sig sedan ett par dagar tillbaka på semester. När hon pratade med Expressen i början av juni berättade hon om planerna att tillbringa en del av sommaren i Sverige men också en del utomlands.

– Jag tycker det är jättemysigt att vara hemma, vi bor ju på landet och ganska nära havet i Skåne, så att jag trivs jättebra med att vara hemma. Sedan åker vi alltid på lite olika utflykter, både i Sverige och kanske någon semesterresa utomlands och så där. Det blir lite av varje.

Utöver huset i Skåne har hon och maken Allan Lindfors även en lägenhet i Stockholm, Anne Lundberg har varit öppen med att hon skulle vilja lägga ett till boende på den listan. Tidigare har det stått mellan ett hus i Frankrike och Italien, men den senaste tiden har hon bestämt sig för att satsa på Italien.

Inför nationaldagsfirandet berättade hon att hon till och med börjat studera italienska.

– Jag har gått någon kurs på medborgarskolan och köpt Duolingo. Jag började från noll, kunde inte ett ord, men jag tycker det är ett väldigt vackert språk och jag älskar människorna och tycker att det är ett väldigt vackert land.

Drömmen blev sann

Och så blev drömmen sann. Innan Anne Lundberg gick på semester gjorde hon ett kortare inhopp på P4 och programledde ”Karlavagnen” där ett av ämnena hon avverkade gick under rubriken ”Drömmen om Italien” – och i programmet berättar hon att den egna, om att äga ett boende i landet äntligen besannats.

– Jag har länge haft en längtan till Italien, till människorna, språket, maten, landskapet och husen. Ja, så till den grad att jag nyligen med min man köpte ett alldeles eget hus där, säger Anne Lundberg i ”Karlavagnen” i P4.

Var huset ligger, hur det ser ut eller när paret får tillträde berättar hon däremot inte. Men på Instagram publicerade hon i helgen en bild från sin och makens resa i Italien.

https://www.instagram.com/p/CfUp_9kD4la/?hidecaption=true
Ur arkivet: Anne Lundbergs framtidsplaner utomlands

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.