FÄRDIGINRETT. Lulu Carter får inte vara med i årets säsong av "Äntligen hemma". Foto: Yessica Thor
FÄRDIGINRETT. Lulu Carter får inte vara med i årets säsong av "Äntligen hemma".  Foto: Yessica Thor

Lulu Carter petas från "Äntligen hemma"

Publicerad

Hon har varit med i serien sedan mitten av 2000-talet.

Men nu berättar profilen Lulu Carter att hon tvingas bort från TV4-programmet "Äntligen hemma".

– Jag hade bestämt mig för att köra 2013, säger hon.

Tillsammans med Martin Timell har Lulu Carter varit en av de största profilerna i "Äntligen hemma".

Nu berättar hon att hon inte kommer att delta i den kommande säsongen.

– Det är inget jag har valt själv. Jag hade bestämt mig 2013 och det var väl så det såg ut med mitt kontrakt, säger hon.

Trots det är hon inte missnöjd med att hon nu står utanför programmet.

– Jag hade nog kunnat bråka mig till ett år till i och med att mitt kontrakt utlovar det, men jag kände att nej. Jag är färdig med det här, säger hon.

– Det är dock ingen bitterhet mellan mig och TV4. Vi har gått vidare.

Större roll

Nu längtar efter att få en större roll i nästa tv-produktion som hon tar sig an.

– Jag är ganska trött på att vara en sidekick efter alla dessa år, det spelar ingen roll om du är Meryl Streep, så är du ändå sidekick till Martin Timell i "Äntligen hemma", säger hon.

Och nu är hon kritisk.

Anledningen: Hon har inte fått något avsked.

– Ingen har skickat en blomma och jag väntar fortfarande på en guldklocka. Jag tror nog att jag har dragit många tittare så det är klart att man blir lite besviken på att det inte händer någonting, säger hon skämtsamt.

– Men det jag kommer sakna mest är mina fantastiska kollegor under inspelningarna och framför allt mina fantastiska tittare.

Hon berättar också att hon fått andra anbud – men inte av TV4. Och på frågan om hon skulle kunna tänka sig att återkomma till Äntligen Hemma svarar hon:

– Inte ens om de dubblade min lön.

Expressen har sökt programledaren Martin Timell och programchef Fredrik Arefalk för kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag