Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ludwig Göransson kan vinna på galan : ”En dröm”

Kompositören Ludwig Göransson är nominerad till en Oscar. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Huvudrollsinnehavaren i regissören Björn Runges succéfilm ”The wife” – Glenn Close är nominerad till en Oscar. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Skådespelaren Glenn Close kan vinna en Oscar i kategorin bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i ”The wife”. Foto: XAVIER COLLIN/PICTUREGROUP/REX / XAVIER COLLIN/PICTUREGROUP/REX/I REX FEATURES
Maskörerna Göran Lundström och Pamela Goldammer har chans att vinna en Oscar för sminket i hyllade filmen ”Gräns” – regisserad av Ali Abbasis. Foto: META SPARK & KÄRNFILM

Kompositören Ludwig Göranssons dröm kan bli sann.

Efter att nomineringarna till årets Oscarsgala släppts står det klart att den svensken kan vinna en statyett för musiken till ”Black Panther”.

– Det känns jättekul, det är en stor ära, säger Ludwig Göransson till DN minuter efter att han mötts av beskedet.

Svenske kompositören Ludwig Göransson, 34, fortsätter att skörda internationella framgångar.

När årets Oscarsnomineringar släpptes på tisdagen stod det klart att svensken kammat hem en nominering i kategorin ”Bästa originalmusik” för soundtracket till ”Black Panther”.

– Jag fick precis reda på det. Jag och min fru vaknade upp till de fina nyheterna. Vi hoppade i sängen, haha. Det känns jättekul, det är en stor ära, säger Ludwig Göransson till DN direkt efter att nomineringarna släppts.

 

 

Ludwig Göransson ord om Oscars: ”En dröm”

Kompositören uppger att han har jobbat mot detta i över ett decennium.

– Det är något man alltid har drömt om. Jag och min kompis har jobbat ihop i tio år, sedan vi var studenter och nu är vi Oscarsnominerade. Det här är något som jag delar med alla som jag arbetat med, säger Ludwig Göransson.

Firar gör svensken med fin frukost i form av ”french toast”, uppger han till DN. Sedan är det åter jobb för hela slanten.

Ludwig Göransson nominerades även till en Golden Globe-statyett för musiken till ”Black Panther” – men Justin Hurwitz, 34, soundtrack till filmen ”First Man” snuvade honom på vinsten.

 

 

Svenskarna som kan vinna Oscars 2019

På den 91:sta Oscarsgalan – den 24 februari i Los Angeles – gör Ludwig Göransson upp gentemot musiken i ”BlacKkKlansman”, ”Isle of dogs”, ”If Beale Street could talk” och ”Mary Poppins kommer tillbaka”.

Även svenska filmen ”Gräns” av regissören Ali Abbasi, 38, är Oscarsnominerad. Maskörerna Göran Lundström och Pamela Goldammer kan vinna en Oscar i kategorin ”bästa smink”. 

Dessutom kammade amerikanska skådespelaren Glenn Close, 71, hem en nominering i kategorin ”bästa kvinnliga skådespelare” för huvudrollen i svenska regissören Björn Runges succéfilm ”The Wife”.