"Lucia i svart" till vita duken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Expressenjournalisten Britta Svenssons bok "Lucia i svart" blir film. Komedin om fyra tjejer som startar ett punkband går upp på biograferna nästa höst.

- Redan när jag skrev boken tänkte jag att den skulle passa bra som film, säger Britta Svensson. "Lucia i svart" handlar om Abra och Milla som startar punkbandet Tjenare Kungen och drömmer om det ouppnåeliga - ett skivkontrakt. Det är tidigt 1980-tal i Göteborg och rockklubben Errols står i centrum. - Boken bygger på mina egna upplevelser som rockskribent i Göteborg. Det var ett spännande och dynamisk musikliv där i början av 1980-talet. Ulf Malmros, som bland annat gjort Smala Sussie, ska regissera filmen. Joakim Thåström läser just nu manus och kommer att bidra till filmmusiken. - Det är fantastiskt att just Thåström ska skriva filmmusiken. Ebba Grön var det band som hade mest energi av alla. Jag älskade verkligen Ebba Grön. Just nu plöjer Ulf Malmros plöjer veckotidningar från 80-talet.

Rätta tidskänslan Allt för att skapa den rätta tidsandan i "Tjenare Kungen" som filmen ska heta. - För mig är det viktigt att filmen känslomässigt förmedlar all den energi och spänning som fanns i rocklivet i Göteborg. Ulf var också med på den här tiden och han alla förutsättningar att lyckas med just det, säger Britta Svensson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.