Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips sågning efter miljonkraschen

Isabella Löwengrip berättar själv: ”Kan behöva ändra mitt liv”
Isabella Löwengrip berättar för SvD hur hon nu inser att hennes gamla drömmar var naiva.
Foto: SVEN LINDWALL
”Allt jag haft innan var bara stora drömmar, utan verklighetsförankring”, säger hon.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Löwengrip som sommarpratare 2019.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Isabella Löwengrip kunde tjäna en kvarts miljon kronor på ett enda reklamsamarbete – men sen gick allt utför.

Nu berättar influencer-profilen om kraschen, och varför livsstilsändringen inte stör henne.

– Allt jag haft innan var bara stora drömmar, utan verklighetsförankring, säger hon i SvD Näringsliv.

Sommaren 2019 drog Isabella Löwengrip och hennes bolag in mer pengar än någonsin, och influencern tog så mycket som en kvarts miljon kronor för ett samarbete, berättar hon för SvD Näringsliv.

Men bara några månader senare skulle allt vara borta. Tidningen skriver att Löwengrips bolag blödde pengar för att hon skulle kunna finansiera den lyxiga livsstil som hon i sin tur använde sig av för att kunna sälja de produkter hon gjorde reklam för i sina sociala medier.

Det var efter Expressens granskning, där det kom fram att siffrorna för Isabella Löwengrips sociala medier var uppblåsta, som hennes framgång föll som ett korthus. På kort tid försvann 80 procent av hennes kunder, något som snabbt ledde till ekonomisk kris.


”Tömde nästan hela mitt sparkapital”

För att försöka rädda företagen tog Löwengrip hjälp av sina egna sparade pengar, som hon under lång tid hade investerat i aktier.

– Krisen tömde nästan hela mitt sparkapital. Jag har investerat majoriteten av det jag tjänat sedan jag var 18 år på börsen. När intäkterna försvann från bolagen i september var det bara att ringa till banken stup i kvarten och be dem att sälja av och sälja av, säger hon i Svenska Dagbladet.

Profilen menar att det var Gustav Carlson, vd för Löwengrip Invest, som såg allvaret i situationen, och snabbt bestämde sig för att avskeda personal och dra in på utgifter.

– Jag hade varit mycket mer naiv, och trott att det skulle lösa sig. Gustav blåste liksom syre på den lilla elden som fanns, och hade inte han funnits hade vi nog kraschat dubbelt så snabbt, säger Isabella Löwengrip i SvD Näringsliv.


Sågar sina gamla drömmar

Det var först när hon hade sålt sitt 30 miljoner kronors-hus och tömt alla konton som allvaret i situationen sjönk in hos Löwengrip. Samtidigt kan hon se att hennes planer varit orealistiska.

– När jag stoppat in mina sista pengar, sålt mitt hus och kontot var på noll både i bolagen och privat sjönk det in. Men tanken på förändring skrämde mig inte. Allt jag haft innan var bara stora drömmar, utan verklighetsförankring. Då var det som att inget egentligen försvann, säger hon till tidningen.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.