Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löwengrips nya detaljer om elchockerna: ”Tappade minnet”

Isabella Löwengrip genomgick en elbehandling för sin depression.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Lite skrämmande, jag stannade på sjukhuset i två veckor”, skriver hon om behandlingen på Instagram.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Isabella Löwengrip har tidigare berättat att hon fått elchocker – nu berättar hon ytterligare detaljer om behandlingen.

Efter att inte ha mått så bra genomgick entreprenören en elbehandling för sin depression.

”Jag tappade mitt minne under den tiden men det var värt det. Det fungerade!”, skriver Löwengrip på Instagram. 

Isabella Löwengrip har haft det tufft senaste året. I höstas visade det sig att hennes företag inte var så framgångsrikt som Löwengrip gett sken av. Det gjorde att hon fick säga upp sin personal för att slippa gå i konkurs. Hon avbröt också satsningen hon påbörjat i USA.

I januari berättade företagaren att förhållandet med fastighetsmiljardären Erik Selin var över, med förklaringen att det är omöjligt att ha en relation när man inte mår bra. Och hon behövde tid för att hitta sig själv.

Tidigare i år valde Isabella Löwengrip också att vara öppen för sina följare och berätta om sitt mående.

Gjorde elchocksbehandling

”Om jag ska vara ärlig så har jag varit väldigt deprimerad de senaste åren. Och det kanske låter konstigt, men min karriärskris hjälpte mig att börja om”, skriver hon under en frågestund på Instagram.

Under sin depression har Löwengrip valt att ta hjälp, vilket hon också berättar öppet om. Något som hon provat är elbehandlingen ECT – vilket fått både positiva och negativa reaktioner.

”De gjorde en elchocksbehandling på mig”, skriver hon på Instagram.

Isabella Löwengrip: ”Rekommenderar”

Tidigare i veckan hade hon återigen en frågestund på sin Instagram – där en av frågorna gällde just elbehandlingen hon gjort. Denna typ av behandling har det diskuterats om och det finns också negativa aspekter gällande behandlingen. Men för Löwengrips del verkar behandlingen bara ha varit positiv. På frågan hur det var att göra behandlingen svarade hon:

”Lite skrämmande, jag stannade på sjukhuset i två veckor”

Hon fortsätter:

”Jag tappade mitt minne under den tiden men det var värt det. Det fungerade! Jag rekommenderar det starkt till personer med djup depression”.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip

Detta är ECT - elbehandling

Elbehandling kan hjälpa vid vissa psykiska sjukdomar. Behandlingen innebär att hjärnan stimuleras genom flera korta strömpulser. Du som har en depression kan få elbehandling om du har svåra symtom eller om andra behandlingar inte hjälper. Elbehandling gör ofta att du snabbt mår bättre.


Förutom depression kan exempelvis följande psykiska sjukdomar behandlas med elbehandling:


• mani vid bipolär sjukdom

• vissa typer av psykoser, bland annat förlossningspsykos

• schizofreni

• svår förlossningsdepression.

Källa: 1177

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.