Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips nödbroms – så tvingas hon lägga om livet

Expressen träffade Isabella Löwengrip som då berättade om sitt stora mål. Att bli världens mäktigaste kvinna.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Isabella Löwengrip går igenom en djup ekonomisk kris och är i full färd med att lägga om sitt liv. 

Nu avslöjar hon på sin blogg att hon blivit tvungen att låta sin personliga kock sluta – och flaggar också för att hon kanske kommer att flytta från sitt lyxhus. 

”Jag har inget problem heller att byta bostad och börja om. Precis som jag sa i mitt sommarprat. Min styrka är att jag inte ger upp, jag kommer igen tack vare min ork”, skriver hon på sin blogg.  

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, går igenom en jobbig period. Det var nyligen som profilen gick ut med ett långt och ärligt inlägg i sin vällästa blogg, där hon konstaterade att hennes företag inte går så bra som hon har gett sken av, och att världslanseringen och flytten till USA läggs på is.

I ett senare inlägg konstaterade Löwengrip att hon varit nära konkurs, och att hon tvingades dra i nödbromsen för att rädda sina företag.

”Vi tar inga mer risker, hade skutan inte vänts och vi inte agerat hade allt mitt kapital ätits upp och till slut hade vi gått i konkurs”, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg.

Nu berättar entreprenören hur hon mår efter den svåra tiden. 

”Efter två veckor av kris så märker jag att jag är mer trött än vanligt och jag har känt mig snurrig och att det är svårt att fokusera blicken”, skriver hon i ett inlägg på på sin blogg.  

I inlägget efter berättar hon också att hon drabbats av ett kraftigt migränanfall. 

”Jag får det några gånger per år och oftast precis i stunder som dessa. Hög stressnivån under en period och så återhämtning på det”. 

Hon berättar också att hon försöker att hålla sig stark inför sina två barn – men att kloka människor säger att det är okej att visa sig svag.

”Men jag försöker ändå hålla ihop det. Kanske för min skull mest”, fortsätter Isabella Löwengrip på bloggen. 

Isabella Löwengrips beslut

För att vända ekonomin har det dragits i nödbromsen – nu berättar entreprenören mer i detalj vad det innebär. Hon ska sälja av en del av sin portfölj för att bli mer likvid. 

”Vi har ju som sagt bromsat in allt, påbörjat en avveckling av allt som inte är lönsamt (tex USA) och gått ner på sparlåga för att kunna ligga och takta på tills vi är ur allt. Jag är så tacksam över att jag har sparat så pass mycket pengar under åren. Det är mina gamla bloggpengar som jag knappt rörde tidigare”. 

Även privat har Isabella Löwengrip fått lägga om. 

”Anna som har lagat mat här har fått sluta. Det är en av många förändringar som väntar. Det är ingen fara, lika fort som man vänjer sig med en högre standard kan man också gå tillbaka”, forsätter hon på bloggen. 

Tar på sig ansvaret 

Isabella Löwengrip har ett stort mål när hon ska ta sig igenom krisen och det är att inte behöva göra sig av med mer personal – samtidigt flaggar hon för att hon kanske kommer behöva flytta. 

”Jag har inget problem heller att byta bostad och börja om. Precis som jag sa i mitt sommarprat. Min styrka är att jag inte ger upp, jag kommer igen tack vare min ork”.

I en kommentar till inlägget berättar hon också att kontraktet på lägenheten i New York kommer att gå ut vid årsskiftet. 

Det viktiga är dock att hon tar sig igenom det här på sin egen hand, med sina egna pengar, berättar entreprenören på bloggen. 

”Jag är ansvarig över att situationen blev som den blev och då är jag också ansvarig över att ta mig ur den på egen hand”. 

Expressen har sökt Isabella Löwengrip. 

VD:n om influencermarketing: ”Det är en köpa grisen i säcken industri”

VD:n om influencermarketing: ”Det är en ”köpa grisen i säcken”-industri”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.