Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips företag stäms på hundratusentals kronor

Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Isabella Löwengrips tidigare företag Löwengrip Beauty AB stäms på 720 000 kronor av företaget Nordic Tech House AB.

Detta efter att Löwengrip Beauty AB inte har betalat sina fakturor, framgår det i stämningsansökan.

Det var i februari som Isabella Löwengrip gick ut med att hon och samarbetspartnern Pingis Hadenius säljer sitt företag Löwengrip Beauty AB, till norska Dermanordic.

”Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden”, skrev Löwengrip i en kommentar på sin blogg om försäljningen.

Stäms på hundratusentals kronor

Nu stäms Löwengrip Beauty av företaget Nordic Tech House AB med anledning av obetalda fakturor. Företaget kräver Löwengrip Beauty AB på 720 278 kronor, vilket framkommer i en stämningsansökan som har lämnats in till Stockholms tingsrätt.

Det totala beloppet som företaget nu kräver är uträknat utifrån obetalda räkningar från juni, juli och november förra året. En faktura är också från februari i år, bara dagar före försäljningen av företaget blev officiell.

Bestrider fakturorna

Till grund för de obetalda fakturorna ligger en renovering av den lokal i centrala Stockholm som företagen Nordic Tech House AB, Hermine Hold AB, Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB delade. Nordic Tech House AB menar att de har fått betala alla fakturorna för renoveringen, som de fyra företagen borde delat på.

I dokumentet som har lämnats in till Stockholms tingsrätt har både Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB bestridit fakturorna, och menar att det inte har funnits en överenskommelse mellan de olika företagen om renoveringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.