Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips expojkvän talar ut under flykten

Han har förlorat gigantiska belopp på dåliga aktieaffärer, andra personers pengar som han just nu inte kan betala tillbaka.

Nu väljer Isabella Löwengrips expojkvän att ge sin version av vad som hänt. 

De senaste veckorna har varit ”psykiskt knäckande” och han har hamnat i den här situationen på grund av extremt dåligt omdöme, berättar ex-pojkvännen.

Men han förnekar uppgifter i media att kriminella varit hos Isabella Löwengrip och sökt honom. Han säger att det handlar om en ostraffad privatperson som varit där mitt på dagen.

Det har gått lite över ett dygn sedan Expressen kunde avslöja att Isabella Löwengrips expojkvän förlorat enorma summor på dåliga aktieinvesteringar. Pengarna han förlorade tillhörde dessutom inte bara honom själv.

I flera tidningar, som Expressen och Aftonbladet, har det stått att kriminella har varit hemma hos Isabella Löwengrip i jakt på hennes expojkvän. 

Till Expressen sa Löwengrip:

–  Det var en person vid min dörr. Sen har det varit... när vi har kommit hem på natten så har det varit bilar utanför och väntat på oss. Jag antar att de har sökt honom. De har stått framför mitt hus.

– Det var ett obehagligt möte.

– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov.

Expojkvännen: "Jag mår inte bra" 

Expojkvännen säger nu:

– Jag mår inte bra. Det har uppstått en extremt problematisk situation och ovanpå det skrivs det en massa felaktigheter i media, hävdar expojkvännen när Expressen når honom på telefon.

– Det som stämmer är att det varit en person där som frågat efter mig hemma hos Isabella. Men den personen har inget kriminellt register eller förflutet och det är hon väl medveten om. 

Isabella Löwengrips expojkvän befinner sig på okänd ort.

Expojkvännen säger att personen som besökte hennes hem var där mitt på dagen och presenterade sig med sitt riktiga namn.

Expojkvännen bekräftar utan omsvep att han förlorat enorma summor av andra människors pengar, som han nu inte kan betala tillbaka.

– Det är korrekt att jag har lånat pengar för att finansiera aktieaffärer som genererat en jättestor förlust.

Löwengrips expojkvän: "Jättestora belopp som jag har förlorat"

Det ska handla om tiotals miljoner kronor som du förlorat. Är det korrekt?

– Det rör sig om stora belopp. Det är jättestora belopp som jag har förlorat. 

Att han hamnat i den här situationen handlar om ”extremt dåligt omdöme”, säger han.

– Jag sitter nu och jobbar på en lösning. Men som det ser ut i nuläget har jag inget konkret. Det är en riktigt jobbig situation som jag har för avsikt att lösa.

Hur har du hamnat i den här situationen?

– Det är en fråga jag inte kan svara på just nu. Det handlar om extremt dåligt omdöme, är väl sammanfattningen. Det är extremt smärtsamt för folk i min omgivning som dras in i något som beskrivs helt felaktigt. Alla inblandade tar stor skada i det här. 

Expojkvännen säger:

– Jag har inga relationer till kriminella och ingen kriminell har sökt mig.

Han svarar också angående spekulationer:

– Det är helt vita transaktioner på vanliga bankkonton. Det är ingen penningtvätt, det är helt vanliga affärer som däremot har gått väldigt, väldigt snett. 

Han fortsätter:

– I nuläget vill jag vara understryka felaktigheten i att det inte varit någon kidnappningsdömd person som har letat efter mig. Den uppgiften är helt felaktig och den här bilen som har setts utanför Isabellas hus, som både "Bella" och hennes livvakt uttalar sig om, ägarna till den bilen har ingen kriminell koppling överhuvudtaget. Det är en fiktiv uppgift att det skulle vara en dömd kidnappare som suttit i den bilen. 

Uppgiften om vem som ägt bilarna har Expressen inte kunnat få bekräftad. 

Isabella Löwengrip med expojkvännen som är på flykt.
Foto: ©Eero Hannukainen

Två år har gått sedan han flyttade till Stockholm, från sin studentlägenhet i Lund där han satt och daytradade och samtidigt byggde upp en välkänd profil i finanskretsar på Twitter. Senare har han bland annat medverkat i Handelsbankens TV-kanal EFN under pseudonym.

Expojkvännen: Jakten på vinster är det enkla svaret 

Redan under studietiden hade han lånat in pengar som han använde för aktieaffärer, men inte i samma skala som nu.

I samband med flytten till huvudstaden började han också att dejta den kända bloggaren och affärsprofilen Isabella Löwengrip. Han har ställt upp på bilder vid hennes sida vid flera offentliga tillfällen, som till exempel en TV-sänd insamlingsgala.

Därefter gick det snabbt. Det är jakten på snabba vinster som gjort att han hamnat i den här situationen, säger han.

Har du haft en felaktig uppfattning om risk på aktiemarknaden?

– Jag har förlorat så mycket pengar så uppenbarligen har min riskkontroll varit av. 

Varför?

– Jakten på vinster är väl det enkla svaret.

Varför jagade du vinster?

– Jag vet inte. Det är väl därför man dras till daytrading, för att tjäna pengar. Och jag vill understryka att jag också tjänat pengar, men här gick allt helt fel. 

Han säger att han lånat kapital tidigare, handlat för det och därefter betalat tillbaka pengarna med ränta. Men den här gången var det flera affärer som på kort tid gick fel.

Hur har du mått de senaste veckorna?

– Det har varit psykiskt knäckande. Det går inte att beskriva den stress som uppstår när saker inte går enligt plan. 

Vilken typ av handel har du gjort?

– Alla möjliga affärer. Aktier, men framför allt hävstångsprodukter som turbowarranter och CFD:er. 

Vilka underliggande instrument?

– Index och valutor, primärt. 

CFD:er och turbowarranter

Båda produkterna är avancerade finansiella instrument som baseras på rörelsen för en aktie, ett index eller en råvara. Men hävstångsprodukter som CFD och turbowarranter innebär en betydligt större risk att handla i, eftersom en turbowarrant vid en viss nivå förlorar hela värdet. Och med en CFD kan man förlora betydligt mer än man satsat.

På IG Markets webbsida, som erbjuder handel med CFD:er, står det i varningstexten att 79 procent av alla oerfarna investerare förlorar pengar på handel med CFD:er. 

Är det någon särskilt affär som gick fel?

– Nej, det är det totala utfallet som gick åt skogen. De här förlusterna har uppstått över tid. Det är inte en enskild affär och inte en enda jätteposition som gått snett. Det är tusentals förlustaffärer bara. 

Varför fortsatte du, fast det gick dåligt?

– Det var att man klämdes mellan att man måste leverera ett resultat, och att inte leverera. Då får man jobba hårdare helt enkelt.

Men nu har du förlorat i stort sett allt du hade i livet. Vad hade du velat göra annorlunda?

– Jag har inget bra svar på det. 

Hur känns det?

– Det är inte mina tankar och jag som är i centrum nu. Det är folk som jag är skyldig pengar. 

Expojkvännen kritisk – hävdar att uppgiften är felaktig 

Han förstår inte varför både Isabella Löwengrip och hennes livvakt går ut med, enligt honom, helt felaktiga uppgifter. 

– Jag tycker det är konstigt eftersom han väljer att gå ut med uppgifter som han vet är direkt felaktiga. 

Han är också kritisk till hur han behandlats i media. Han säger att han aldrig kontaktades av Expressen inför publiceringen på måndagen, och att han aldrig fick en chans att bemöta uppgifterna.

Det är dock inte korrekt, Expressen hade sökt ex-pojkvännen via en mängd olika kommunikationskanaler och människor som fortlöpande har stått i kontakt med honom.

Under tisdagen bloggade Isabella Löwengrip och berättade att hon efter omständigheterna mår bra: 

"Solen hjälper till. Vi leker och pratar. Mitt mående går upp och ner, nätterna och morgonen är värst. Det är att komma upp ur sängen som är det svåraste", skriver hon och berättar vidare: 

"Det svider bakom ögonlocken hela tiden. Jag vet inte om det är sömnbrist eller sorg, säkert både och". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.