Löwengrips ex irriterad – berättar sin sanning

Se intervjun med Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip och Odd Spångberg var tillsammans i sex år.
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA
Isabella Löwengrip berättade i sitt sommarprat om varför hon och exmaken separerade, dessvärre har Odd Spångberg en annan version av uppbrottet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Enligt Isabella ”Blondinbella” Löwengrip kände hon sig begränsad i äktenskapet med Odd Spångberg.

I ”Sommar i P1” berättar bloggprofilen att hennes arbete ledde till ”sura miner hemma och mejlförbud” – nu slår ex-maken tillbaka mot påståendet.

”Jag har på inga sätt gett Isabella några som helst förbud”, skriver Odd Spångberg i ett meddelande.

Entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, och Odd Spångberg, 31, gifte sig 2013 och har två barn tillsammans. I maj 2017 valde paret att gå skilda vägar, något Isabella Löwengrip bekräftade i sina sociala medier efter en tids spekulationer:

”Vi har kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta”, skrev hon.

I ”Sommar i P1” berättar Isabella Löwengrip nu varför hon inte ville fortsätta leva med sin man. 

– Ett klassiskt Svensson-liv med radhus, barn och fredagsmys med oxrulader och gräddsås – det var inget för mig, jag drömde om något helt annat. Det gjorde ont att lämna Odd. Jag höll på att sprängas inombords, allt kändes trångt och jag behövde få bre ut mina vingar, säger hon i sommarprogrammet.

Isabella Löwengrip hade satt ett mål: att bli en av världens mäktigaste kvinnor. Men hon insåg att äktenskapet hade blivit ett hinder.

– Jag ville gasa på med bolagen, det var dags att växa globalt – utan sura miner hemma och mejlförbud efter nio på kvällen. Jag kunde inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll eller lyssna på olika färgval på staketet, säger hon i sommarprogrammet och fortsätter:

– Jag ville ju få jobba efter varje läggning av barnen. Till slut stod jag och mejlade inne på toaletten på kvällarna, och så kunde jag inte ha det.

Odd Spångberg slår tillbaka – efter Löwengrips sommarprat

Odd Spångberg har i två års tid hållit en låg profil kring skilsmässan. Men när han får höra talas om ex-fruns ord i ”Sommar i P1” blir han märkbart irriterad, och menar att bilden inte stämmer.

”Jag har på inga sätt gett Isabella några som helst förbud”, skriver han i ett meddelande och fortsätter:

”Det var snarare en överenskommelse för att få ihop familjelivet. Olyckligt ordval tycker jag, men det får stå för henne.”

Hade ni pratat om innehållet i programmet innan det sändes?

”Nej jag hade ingen förhandsinformation om hennes innehåll.”

Expressen har sökt Isabella Löwengrip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.