Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips besked: ”Nu börjar en ny fas i mitt liv”

Vi reder ut hur mycket influencers tjänar. ”Bianca Ingrosso kan ta upp till 200 000 kronor för ett enda inlägg”. Se intervjun med Camila Gervide från Bloggkollen i tv-spelaren ovan.
Isabella ”Blondinbella” Löwengrip erkänner på sin blogg att hon tvingas till att ”strama åt” då hennes affärer inte gått som hon har tänkt sig.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Den 29-åriga influencern och företagaren erkänner också att hon tappar trovärdighet.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip skriver återigen ett inlägg på sin blogg om karriären. 

Nu berättar hon att hon ska ”backa, landa och finna en ny väg framåt”.

Hon berättar att hon nu börjar en ny fas i sitt liv och samtidigt beskriver Löwengrip att hon tidigare tjänat miljoner på sina företag – men nu är de i ett läge där de får ”strama åt rejält”.

Beskedet kommer bara timmar efter att entreprenören erkänt att karriären inte går så bra som hon vill ge sken av och att hon lägger världsplanerna på is.  

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, berättade för några veckor sedan om planerna att lämna Sverige bakom sig för alltid.

Bloggen som gjort henne känd skulle snart bara skrivas på engelska och hon skulle inte befatta sig med svenska medier någonsin igen.

Istället avslöjade hon att hon skulle flytta till New York för att göra reklam för privatflyg och ”filmindustrin”.

De senaste dagarna har dock den snart 29-åriga bloggaren, företagaren och influencern ändrat sig. 

Erkänner att hon tappar trovärdighet

Under tisdagen avslöjade hon att det kanske inte blir en flytt New York och skrev på bloggen att hon ”sänker garden och erkänner för er att jag har en svacka”.

Hon skrev bland annat:

”Just nu är jag i skede där saker och ting inte gått som förväntat. Inte alls. Jag ska ärligt talat säga att jag inte är där jag trodde att jag skulle vara nu. Nu är det oktober, jag ska snart fylla 29 år och befinner mig i den tuffaste fasen jag hittills upplevt i min karriär. Det är en dag i taget som gäller”.

I inlägget nämnde hon också att hon insett att företaget måste fortsätta utvecklas i Skandinavien och Tyskland och lägger därför världsplanerna på is. 

I ett nytt inlägg publicerat under onsdagskvällen skriver Löwengrip vidare att hon förstår att hennes sätt att ”kasta ut idéer” på bloggen som sedan inte alltid funkar upplevs som misslyckande.

”Jag tappar trovärdighet och jag förstår det,” skriver hon.

Maria Brander: ”Ärligheten kan bli hennes räddning”.

Backar och ”stramar åt” inför nytt kapitel

Hon skriver i det nya inlägget att hon både tjänat och förlorat miljoner på sina företag, och att de just nu befinner sig i ett läge där de får ta ett steg tillbaka.

”Vi har kunnat fira och gasa men vi har också fått strama åt rejält. Där vi är just nu. Saker och ting har inte gått som jag tänkt. Men jag lär mig”, skriver hon.

Isabella Löwengrip, som nyligen gick ut med sitt förhållande med fastighetsmiljardären Erik Selin, 52, skriver att hon känner sig som en fallande katt som gör sig redo att landa på fötterna.

”Just nu känner jag mig som en katt som har trillat från nionde våningen och gör mig redo för landning. Jag har fler liv kvar men jag måste hitta en mer strukturerad väg framåt”, skriver Isabella Löwengrip.

Hon skriver vidare:

”Nu börjar en ny fas i mitt liv som entreprenör. Jag ska backa, landa och finna en ny väg framåt”.

Hon avslutar med att det är ”dags för ett nytt kapitel i livet”, men avslöjar inte vad det är för förändringar som krävs under åtstramningen.

Skriver om ångesten

I sitt blogginlägg avslöjar hon också att hon ännu en gång drabbats av ångest, ett återkommande problem som hon under flera år har varit öppen med.

”En sån där ångest där väggarna plötsligt närmar sig mot mig, det blir märkligt tyst som om någon höll för öronen, allt börjar snurra långsamt åt ett håll och det blir svårare att andas”.

För mindre än en vecka sedan skrev hon att hon fått rådet att börja varva ner och jobba mindre på kvällen för att vänja sig av vid att somna utan hjälp av tabletter.

På onsdagen säger hon nu att hon börjat gå och lägga sig så tidigt som möjligt.

”När det var som värst gick jag och la mig så tidigt som det gick på kvällen för att inte behöva möta ångesten”, skriver hon.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar. 

”Jag tror att både läsare och företag vill ha svar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.