Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrip sålde huset – för att betala ut löner

Isabella Löwengrip sålde livsverket till norskt bolag.
Isabella Löwengrip tvingades sälja huset på Lidingö för att ha råd att betala löner till sina anställda.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Huset på Lidingö.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Isabella Löwengrip i huset på Lidingö.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

När Isabella Löwengrip sålde sitt viktigaste bolag, Löwengrip Beauty, i februari var hon på gränsen till att gå i konkurs – och den ekonomiska krisen har varit tuff, skriver hon på Instagram.

”Jag grät när jag var tvungen att avskeda alla mina anställda”, skriver entreprenören.

Isabella Löwengrip, 29, har varit öppen med sin kris som startade i slutet av sommaren förra året. Sedan dess har hon gjort av sig med anställda, gett upp sina USA-planer, sålt sitt hus, gått igenom ett uppbrott med finansmannen Erik Selin och dessutom sålt Löwengrip Beauty.

Nu berättar hon mer om den tuffa perioden och avslöjar att hon var nära att gå i konkurs och tvingades sälja sitt hus för att ha råd att betala lön till sina anställda.

”I januari hade jag inga pengar alls. Jag sålde mitt företag bara tre veckor senare”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Isabella Löwengrip berättar om tuffa tiden

Hon fortsätter sedan med att beskriva hur tiden har varit väldigt tuff för henne.

”Jag grät när jag var tvungen avskeda alla mina anställda. Men jag tvingade mig själv att gå upp ur sängen varje morgon och kämpa. Vi klarade de och jag är så tacksam (och trött)”, skriver Isabella Löwengrip.

https://www.instagram.com/p/B9wkf_GnBkY/

Förra veckan berättade Isabella Löwengrip att hon i stort sett slutar jobba i några år – och göra intervjuer med medier.

”Det känns fantastiskt att få mer tid med mina barn”, skrev hon då på Instagram.

I ett blogginlägg från tidigare i månaden skriver Isabella Löwengrip om försäljningen av Löwengrip Beauty som helt klart tycks ha räddat hennes personliga ekonomi.

Isabella Löwengrip i sitt före detta hus på Lidingö.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

”Jag behöver egentligen inte jobba mer om jag inte vill. Att det har svängt så på några veckor är galet. Jag har inte ens hunnit bli glad än”, skriver hon.

Försäljningen räddade henne i sista stund

Hon berättar också om hur beslutet räddade henne i absolut sista stund men att hon måste våga tillåta sig själv att må dåligt.

”Det kommer ta ett tag att komma på fötter igen men det är okej. Det är okej att vara skör och ledsen”, skriver entreprenören.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.