Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löwengrip om stödet från exmaken Odd i svåra tiden

Isabella Löwengrip tillsammans med expojkvännen.Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Isabella Löwengrips förhållande med pojkvännen kraschade när han spekulerade bort lånade pengar i mångmiljonklassen.

I den pågående krisen hittar hon stöd hos exmaken Odd Spångberg.

– Han är en så stark man och väldigt lugn, säger Löwengrip på Instagram.

Isabella Löwengrip, 28, gjorde sig känd för bloggen som hon skrev under namnet "Blondinbella". I dag har hon lämnat pseudonymen bakom sig, och varvar i stället bloggande i eget namn med karriären som framgångsrik entreprenör inom flera branscher.

För en dryg vecka sedan skrev hon i bloggen att förhållandet med den 28-årige pojkvännen var över och att hon befann sig i "en levande mardröm".

I en intervju med Expressen har hon sagt att det uppstått en hotbild mot henne och hennes barn eftersom pojkvännen, utan hennes vetskap, gjort aktieaffärer där han förlorat mångmiljonbelopp av lånade pengar.

– Det var en person vid min dörr. Sen har det varit... när vi har kommit hem på natten så har det varit bilar utanför och väntat på oss. Jag antar att de har sökt honom. De har stått framför mitt hus, sa Löwengrip då.

– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov.

Pojkvännen: "Ingen relation till kriminella"

I en intervju med Expressen har pojkvännen medgett att han har förlorat "jättestora belopp" till följt av ”extremt dåligt omdöme". Däremot har han nekat att det skulle finnas några kriminella element inblandade.

– Det som stämmer är att det varit en person där som frågat efter mig hemma hos Isabella. Men den personen har inget kriminellt register eller förflutet och det är hon väl medveten om, har pojkvännen sagt.

– Jag har inga relationer till kriminella och ingen kriminell har sökt mig.

Sedan pojkvännens skulder blev kända har Löwengrip befunnit sig antingen på resande fot eller på hotell.

Första anhalten blev en solresa till Spanien tillsammans med barnen Gillis, 5, och Sally, 3.

Isabella Löwengrip reser till New York

På måndagen ger hon sig ut på nästa tripp, till New York, för en affärsresa tillsammans med kompanjonen Pingis Hadenius.

I en sändning på Instagram ger hon samtidigt svar på frågor om den svåra situation hon nu befinner sig i.

– Det är tufft för jag är inte mer än människa. Jag gråter och mitt hjärta är krossat. Jag försöker att ta det steg för steg, säger Löwengrip i sändningen.

Enligt Löwengrip har den hotfulla situationen inte enbart drabbat henne, utan även människor i hennes närhet. Särskilt hyllar hon sin exmake Odd Spångberg, 30, som är far till hennes barn.

De två är formellt fortfarande gifta, men separerade i maj 2017 och har sedan dess legat i skilsmässa.

– Odd, min exman, han är en så stark man och väldigt lugn. Jag trodde att han skulle vara arg på mig för att jag involverat en sådan person (pojkvännen, reds anm) i våra barns liv, men han har inte nämnt det en enda gång, säger Löwengrip och fortsätter:

– Telefonsamtalet till min exman var förfärligt. Att berätta för honom att han måste flytta eftersom (pojkvännen) har lånat pengar från fel person.

Odd Spångberg och Isabella Löwengrip. Bilden är från tiden då de fortfarande var gifta. Paret separerade i maj 2017.Foto: SVEN LINDWALL EXP

 

Stödet från exmaken Odd Spångberg

I stället har han varit stöttande, menar hon:

– Han har sagt att vi kan fira jul tillsammans eller åka någonstans tillsammans om jag vill.

Hon säger att hennes barn hanterar situationen förhållandevis väl.

– Jag skäms för att jag har satt dem i den här situationen, säger Löwengrip:

– Barnen tar det ganska bra. Vi var i Spanien med min livvakt och de tyckte att det var roligt att ha som en egen polis med sig.

Pojkvännens miljonförluster har inte varit Löwengrips enda problem under hösten. Tidigare har hon berättat att hon har hyrt in en livvakt för att handskas med en stalker – en främmande man – som så gott som dagligen under flera veckors tid sökt upp henne och hennes barn i hemmet.

Drömmer om julfirande i lyxvillan

Mannen, som vid ett tillfälle blivit nedbrottad av livvakten, är polisanmäld för olaga förföljelse och har fått ett kontaktförbud utfärdat mot sig.

En mer munter nyhet som Löwengrips följare har fått ta del av genom uppdateringar på hennes blogg och sociala medier är flytten till hennes nya hus.

Isabella Löwengrips 30-miljonersvilla på Lidingö.Foto: Johan Holmgren, Gadelius Fastighetsbyrå

 

Lyxvillan på Lidingö byggdes 2017, är på 397 kvadratmeter och ligger på sjötomt med egen brygga. När fastigheten fanns ute för försäljning låg prislappen på 29,5 miljoner kronor.

Löwengrip och barnen flyttade in i huset tidigare i november – men efter att hon fick hembesök av en man som letade efter pojkvännen har hon inte bott hemma.

– Jag var så glad när jag köpte mitt nya hus. Mitt i allting dök min stalker upp, sedan hände detta. Jag vill bara flytta in i mitt hus, skaffa en julgran, vara med barnen och baka julgodis. Det är min dröm just nu, säger Löwengrip.

Expressen har varit i kontakt med Odd Spångberg som avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.