Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löwengrip berättar: Låg på psykavdelning i en månad

Det här är Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip berättar i ”Söndagsintervjun” i P1 om sin ångest och elchockbehandlingen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Isabella Löwengrip.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL

Hon visste att företaget kraschade, men Isabella Löwengrip höll masken uppe.

Nu berättar hon om medicinerna, ångesten och elchockbehandlingen.

– Jag var självmordsbenägen, säger hon i ”Söndagsintervjun” i P1.

Isabella Löwengrip har levt halva livet i offentligheten, först som bloggaren Blondinbella, sedan som entreprenör med bolaget Löwengrip beauty. När företaget kraschade i samband med skriverier om dopade trafiksiffror blev även det en offentlig historia.

– Där och då var det nattsvart. Det var ett trauma som väcktes, att jag inte har någon att luta mig mot när det kraschar, säger hon i ”Söndagsintervjun” i P1. 

Totalt hade bolaget tolv personer anställda och när kunderna försvann insåg Isabella Löwengrip att hon skulle behöva säga upp personer hon jobbat med länge och betraktade som en extra familj. 

– Det var som att flyga över eld. Jag har nog aldrig haft så mycket ångest som jag hade då, säger hon.

Till en början försökte hon hålla skenet uppe. På dagen åt hon ångestdämpande medicin. På kvällarna sömntabletter.

– Jag hade ett helt apotek hemma med olika styrkor av ångesttabletter och sömntabletter som jag sedan började öka i för stor dos. Det var mitt sätt att ta mig igenom allting för att ändå orka gå till kontoret.

”Fick Gökboet-behandling”

Efter att ha fått i sig för många tabletter fördes hon till psykakuten. Det blev vändpunkten.

– Eftersom jag var självmordsbenägen fick jag inte åka hem. Jag genomgick en behandling som heter ECT. Det är en ”Gökboet-behandling”, det är elchocker för att bli bra, som i filmen. Det var precis det jag fick. 

Hur var det?

– Det är lite som att restarta hjärnan, på ett sätt. Jag stannade en månad och varje helg fick jag genomgå de här behandlingarna. Man sövs ner och sen så skapar de epileptiska anfall. Det som är baksidan är att man tappar minnet, så jag minns inget under den här tiden. Efteråt blev det bra, i kombination med antidepressiva och en duktig psykiatriker.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.