Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löwengrip: Har gett tillbaka hans lyxklocka

Isabella Löwengrip tillsammans med ex-pojkvännen Foto: STELLA PICTURES
Expressens reporter Anne-Sofie Näslund tillsammans med Isabella Löwengrip i New York. Foto: Expressen

NEW YORK. Hotbilden mot Isabella Löwengrip har minskat efter att expojkvännen har ansökt om konkurs, berättar entreprenören i en lång intervju från New York.

Samtidigt svarar hon på att exet säger att det inte var kriminella män som var hemma hos henne och hotlappen som hon ”återanvände” för att få stopp på ett drev.

– Det var en tolkningsfråga, säger hon.

Isabella Löwengrip, 28, gjorde sig känd för bloggen som hon skrev under namnet "Blondinbella". I dag har hon lämnat pseudonymen bakom sig, och varvar i stället bloggande i eget namn med karriären som framgångsrik entreprenör inom flera branscher.

För en dryg vecka sedan skrev hon i bloggen att förhållandet med den 28-årige pojkvännen var över och att hon befann sig i "en levande mardröm".

I en intervju med Expressen har hon tidigare sagt att det uppstått en hotbild mot henne och hennes barn eftersom pojkvännen, utan hennes vetskap, gjort aktieaffärer där han förlorat mångmiljonbelopp av lånade pengar.

I en intervju med Expressen har pojkvännen medgett att han har förlorat "jättestora belopp" till följd av ”extremt dåligt omdöme". Däremot har han nekat att det skulle finnas några kriminella element inblandade.

– Det som stämmer är att det varit en person där som frågat efter mig hemma hos Isabella. Men den personen har inget kriminellt register eller förflutet och det är hon väl medveten om, har pojkvännen sagt.

– Jag har inga relationer till kriminella och ingen kriminell har sökt mig.

Isabella Löwengrip berättar: ”Jättetuffa veckor”

Nu ger Isabella Löwengrip en ny lång intervju från New York där hon befinner sig för att lansera sina skönhetsprodukter och för att presentera sitt nya alterego – den digitala klon "Gabrielle Löwengrip". 

Hur mår då? 

– Det är både och. Det är jätteroligt att vara i New York och lansera produkterna men privat har det varit jättetuffa veckor.

Du sa innan att det var första gången i livet som du verkligen har varit golvad, men du orkar ändå vara här?

– Ja, när man är entreprenör brinner man för sitt jobb så man får också tillbaka energi av att jobba med det man älskar. Men hela den här historien kring han jag var tillsammans med har varit så medial. Det blir ett hårt fall när man måste gå ut och berätta att man inte är tillsammans längre. För det är ju så att jag har varit jättekär i den här personen. Det är mitt hjärta som är krossat också.

Du känner så, att det är som att vara är olyckligt kär också? 

– Ja, och i vanliga fall när man separerar gör man kanske bara det och berättar inte för någon men i min situation behövde jag gå ut väldigt skarpt och säga att vi inte har en relation längre. Det har varit ganska hysteriska former. Jag har inte fått vara själv med mitt break-up. 

Har ni någon kontakt nu?

– Nej, vi har inte haft någon kontakt sedan jag fick rådet från polisen att inte ha det.

Isabella Löwengrip berättar att hon försöker hålla sig positiv efter svåra tiden. Foto: Expressen

Försöker vara positiv: ”Allt händer av en anledning”

Om du skulle sammanfatta tiden sen ni gjorde slut hur skulle du säga att det varit?

– Jag är en ganska positiv människa så jag försöker att tänka på klassikern – att allt händer av en anledning. Jag fick en vecka i Spanien med mina barn, vilket var mysigt. Den här veckan var inplanerad sedan tidigare så jag försöker att lägga fokus på jobbet i stället. 

– Sen blev jag också väldigt överraskad vilket stort stöd jag har hos mina följare. Att det kommer 100 svenska kvinnor på ett event i New York, dels för att stötta men också av nyfikenhet till produkterna.

Du skrev tidigare att ditt ex inte ens kunde återvända till Sverige. Kvarstår den hotbilden mot honom eller vet du hur det går?

– Nu vet jag faktiskt inte hur hans situation ser ut. Mitt säkerhetsteam bedömer ju bara hotbilden kring mig och mina barn och den har minskat sedan han ansökte om personlig konkurs. Nu måste ju alla skulder redovisas och det är bra för mig, men jag vet fortfarande inte var han befinner sig.

Har du varit rädd för ditt och dina barns liv eller hur rädd har du varit?

– Vi har varit fruktansvärd rädda. Det är ju så att när man gör affärer med en massa människor som man inte ska göra affärer så vet man inte hur det kan gå. Det kan gå ”by the book”, att han gör en avbetalningsplan, men det som mitt säkerhetsteam såg var att det finns en risk att hotbilden sprids över på mig. Det såg vi också eftersom en bil stod utanför mitt hus. Det var bilar i mitt område som letade efter honom. Och det vill man inte uppleva hemma där man har sina barn och ska fira jul. Det skakade om mig rejält. 

Berättar om dispyten med expojkvännen

Hur var det med bilarna som du såg utanför? Du säger att det var kriminella personer. Ditt ex säger att de inte alls är kriminella. Har du fått klarhet i vilka de var och om de var kriminella?

– Det vi vet är att de som satt i bilen har ett register och det var inga människor man vill umgås med och utifrån det gjorde säkerhetsteamet bedömningen att vi inte ska bo hemma. Så vi har varit i solen en vecka och min exman har bott på hotell så vi har rört på oss. Vi hade inte gjort alla de justeringarna om det inte vore för att det fanns den hotbilden.

– Sen har ju tiden visat att det inte har hänt någonting runt mitt hus, vad vi har sett, utan fokus har varit på den person jag var tillsammans med och hans skulder. Och det har varit skönt med tanke på att jag har två små barn. 

Träffade du själv de här personerna eller hur gick det till?

– Jag var hemma när vi öppnade dörren till mannen som knackade på och ville ha tillbaka pengarna. Gällande männen i bilen så körde min livvakt hem mig under kvällen och då mötte vi dem och fick ögonkontakt med personerna.

– Det var tufft att få höra av sin livvakt att ”du kan inte stanna kvar hemma utan du behöver ta in på hotell nu”. 

”Det var tufft att få höra av sin livvakt att 'du kan inte stanna kvar hemma utan du behöver ta in på hotell nu'”, säger Isabella Löwengrip till Expressens Anne-Sofie Näslund. Foto: Expressen

När var första gången du förstod att ditt ex hade stora ekonomiska problem? Du skrev i bloggen att det var när din livvakt gjorde dig uppmärksam men hade ni pratat om det tidigare också?

– Två olika skeden: Det ena tillfälligt var väldigt tidigt in i vår relation, efter bara några månader frågade han om jag ville låna ut en halv miljon. Nu i efterhand inser jag att det inte var klokt och att jag borde ha sett det som ett varningstecken. Vi bröt upp i några månader men på nåt sätt var vi tillbaka igen.

– Sen var det för några veckor sedan när min livvakt hade gjort en check på personer runtomkring mig. Det gör vi alltid när nya ska anställas och så. Då såg vi att det fanns en skuld. Men det är ingen som kan säga åt mig vad jag ska göra, så även om min livvakt kände oro så var jag ju fortfarande kär och såg att hans trading gick bra.  

– Jag har sett nu att många av skuldebreven signades 20 augusti, vilket var efter att vi blev tillsammans. Då tänker man ju ”var det mitt namn, att vi var tillsammans och det mediala, som gjorde det möjligt för honom att låna de här enorma summorna?” Jag vet inte.

– Samtidigt tänker jag att på nåt sätt är jag bara en 28-årig tjej och att vi hade en relation som gick alldeles fel. Men det gör jätteont allting. 

Klandrar du dig själv för att du inte såg vem han var?

– Jag klandrar mig själv jättemycket. Man ska inte göra det, men ja jag tänker ”hur kunde jag ta in en sån person i mina barns liv”. Varför reagerade jag inte på tecknen, som de dyra bilarna? Men jag och många andra, inklusive hans familj och vänner, levde i tron att han hade ett annat liv. Vi är många som inte visste vad som föregick. 

En av de som du har hyllat under den här tiden är din exman. Vad har han betytt?

– Han är ju en väldigt stabil person och har alltid varit. Han skulle aldrig kommentera i medierna till exempel. När jag ringde honom trodde jag att han skulle bli rasande men han var bara så här: ”okej, vi packar väskan och så ses vi på hotellet, vi äter och försöker ha ett normalt liv”. Han kom och hämtade barnen på Arlanda och accepterade att vi har haft en livvakt med oss på semestern. Han har varit ett jättestort stöd och är fortfarande.

– Men i dag är hotbilden lägre tack vare att mitt ex har ansökt om konkurs så förhoppningsvis så flyttas fokus bort från mig. 

Löwengrip om uppmärksammade hotlappen

Isabella Löwengrip har också tidigare skrivit om en hotbild och berättade då i bloggen om en hotfull lapp på sin bil som senare har blivit ifrågasatt. 

Nu berättar hon om lappen:

– För två år sedan fick jag en hotlapp på min bil med en otäck text och för ett halvår sedan så var det ett drev mot mig i media. Ibland på de här skvallersajterna som Flashback kan det eskalera och därför skrev jag ett inlägg om att det här måste sluta för att det drar till sig människor som gärna går ett steg längre. Så då la jag upp samma lapp igen men jag skrev aldrig att hotet har skett två gånger utan det var bara lappen från det tidigare hotet. Så det var mer en tolkningsfråga.

Ångrar du att du gjorde det? Det känns ju som att ditt ex använder det emot dig nu som bevis för att du tidigare hittat på en hotbild? Du fick ju många att tro att det var en hotbild mot dig just då.

– Nej, inte alls. Det var så situationen såg ut då och det var viktigt för mig att poängtera vad drev kan leda till. För det är ju så att så fort det härsknar till i ett kommentarsfält så kommer folk och knackar på hemma och vill bevisa att de tar saker ett steg längre.

En annan sak är de generösa presenterna från ditt ex. Jag tänker på klockan och armbandet du tog av dig under din live-story från Arlanda häromdagen. Hur gör du med de sakerna?

– Det är egentligen bara en gåva som jag har valt att inte behålla. För den misstänker jag har köpts med någon annans pengar. De andra gåvorna är så gamla så det var under en period då jag såg att han själv tjänade pengar. Men klockan är inte kvar.

Du har lämnat tillbaka den?

– Ja, en i mitt team har skickat iväg den.

Är det något annat du vill tillägga som är viktigt för dig?

– Hade jag fått välja hade jag aldrig outat hans situation alls. För det är hans problem och att hela svenska folket ska veta vad han har gjort är ju inte roligt. Varför jag gjorde det är för att polisen uppmanade mig att gå ut i medierna och säga att vi inte har en relation. Det var för att de han har skulder hos inte ska tro att de kan hämta dem hos mig i stället. 

– Men det gör jätteont att prata om det här. Och det gör ont att inte ha en relation med honom så det har varit en svår tid för oss alla, så därför är det ganska skönt att komma hit till New York.