Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrip berättar nu: Fick elchocker

För ett par veckor sedan kom beskedet att Isabella Löwengrip säljer sitt bolag Löwengrip Beauty till Dermanordic.
Isabella Löwengrip behandlades med elchocker mot sin depression.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
I januari tog förhållandet med miljardären Erik Selin slut.
Foto: SVEN LINDWALL
Löwengrip berättar om varför förhållandet tog slut.
Foto: Instagram

För första gången väljer nu Isabella Löwengrip att öppet berätta om varför det tog slut med fastighetsmiljardären Erik Selin.

På sin Instagram berättar entreprenören också om sin depression och hur hon fick elchocksbehandling:

”Om jag ska vara ärlig så har jag varit väldigt deprimerad de senaste åren”, skriver hon på Instagram. 

Isabella Löwengrip har haft en tuff höst. Det var då hon berättade att hennes företag inte var så framgångsrika som hon gett sken av, och för att slippa gå i konkurs blev Löwengrip tvungen att avskeda personal som jobbade i hennes hem, och avbryta satsningen i USA. 

I en lång intervju med Expressen, efter en granskning av hennes affärer som visade uppblåsta siffror, berättade Löwengrip ärligt om krisen och sa bland annat att: ”Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om”. 

Och flera gånger de senaste månaderna har Isabella Löwengrip berättat för sina följare om hur hon mått.

Löwengrip fick elchocksbehandling

I ett tidigare blogginlägg förklarade hon att det är viktigt för henne att hennes anställda känner att de kan berätta när de mår dåligt eller är i en personlig svacka – och därför vill hon föregå med gott exempel och berätta själv när hon känner sig låg.

Under söndagskvällen väljer nu Isabella Löwengrip återigen att vara öppen med sina följare. I en frågestund på Instagram berättar hon om sitt mående:

”Om jag ska vara ärlig så har jag varit väldigt deprimerad de senaste åren. Och det kanske låter konstigt, men min karriärskris hjälpte mig att börja om”.

Detta är ECT - elbehandling

Elbehandling kan hjälpa vid vissa psykiska sjukdomar. Behandlingen innebär att hjärnan stimuleras genom flera korta strömpulser. Du som har en depression kan få elbehandling om du har svåra symtom eller om andra behandlingar inte hjälper. Elbehandling gör ofta att du snabbt mår bättre.


Förutom depression kan exempelvis följande psykiska sjukdomar behandlas med elbehandling:


mani vid bipolär sjukdom

vissa typer av psykoser, bland annat förlossningspsykos

schizofreni

svår förlossningsdepression.


Källa: 1177


Löwengrip väljer också att berätta om vilken hjälp hon fick under sin depression.

”De gjorde en elchocksbehandling på mig”, svarar hon på en fråga. 

Löwengrip berättar vidare om hur hon kommit vidare i livet – och varför hon gjorde slut med fastighetsmiljardären Erik Selin:

”Jag sålde mitt hus, mina anställda i hemmet slutade och jag började om med en ny budget. Men känslomässigt är jag inte framme än. Jag avslutade mitt förhållande eftersom jag behövde hitta sinnesro och lycka igen, på egen hand”, skriver hon.

Omdebatterad behandling

Elbehandling som metod har varit forum för debatt i flera år. En av anledningarna är dess biverkningar som kan innebära att man upplever minnesluckor. 

De är oftast tillfälliga och begränsade till sjukdomsperioden – men flera patienter har vittnat om att de fått bestående minnesstörningar. 

En annan anledning till att behandlingen blivit omdebatterad är bilderna på patienter som vrider sig i kramper. 


Källa: 1177/Sveriges Radio

Därför gjorde Löwengrip slut med Erik Selin 

Det var i januari som Löwengrip berättade att förhållandet med fastighetsmiljardären Erik Selin var över.

Nu utvecklar hon sina känslor kring uppbrottet: 

 ”Det är omöjligt att ha en relation när du inte mår bra. Jag behövde tid för att hitta mig själv, skriver hon på Instagram. 

Hon förklarar också varför Erik Selin aldrig hjälpte henne ekonomiskt med förtaget Löwengrip Beauty.

”Erik är den snällaste personen jag någonsin har träffat. Men jag sa till honom tidigt i vårt förhållande att jag inte ville ha någon hjälp. Jag skulle hellre bli bankrutt än att ta pengar från honom”.

Hon tillägger också att hon och Erik Selin fortfarande ”pratar varje dag”. 

Har sålt sitt bolag 

För ett par veckor sedan kom beskedet att Isabella Löwengrip säljer sitt bolag Löwengrip Beauty till Dermanordic – ett av Nordens största distributionsföretag av hudvård och makeupprodukter. 

Försäljningen var ett resultat av den svåra hösten, skrev Löwengrip själv på sin blogg

”För min egen del så kommer jag att fortsätta vara ansiktet utåt men det innebär ingen kontorstid. Jag ska faktiskt vara ledig och ta en paus. Jag fyller 30 år i oktober så tills dess blir det lugn och ro,” skrev hon då i ett blogginlägg.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar. 


SE MER: Löwengrip berättar själv i dokumentär:

Isabella Löwengrip berättar själv: ”Kan behöva ändra mitt liv”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.