Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löwengrips krisdrag: Ändrar sitt utseende

All sociala medier-personal får sluta: ”Har uppsägningstid nu”.
Isabella Löwengrip skriver på sin blogg om att hon nu ändrar utseende och kläder.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Hösten har varit rejält tuff för entreprenören Isabella Löwengrip, och nu ändrar hon sitt utseende för att spegla tiden. 

”Annars går det inte ihop mentalt”, skriver hon på sin blogg

Företagen har gjort stora förluster, anställda har fått gå, lyxhuset på Lidingö har sålts och Isabella Löwengrip själv har stått i centrum för det hela. Det har varit en tuff höst för entreprenören som fått dra tillbaka stora delar av sina satsningar för framtiden för att inte gå i konkurs. 

Nu ska också utseendet spegla krisen. 

Hollywood-svallet ryker och sidenklänningarna byts ut mot jeans och skjorta, skriver Löwengrip i ett blogginlägg.

”Så som jag känner mig måste få speglas i det yttre, annars känns det märkligt.” 

Samtidigt slopas galasminkningarna för en lättare rutin som hon kan göra utan makeup-artist.  

”Jag lever mycket i bilder, det visuella och de måste få ändras när jag ändras. Annars går det inte ihop mentalt.”


https://www.instagram.com/p/B47RiI8H1Bb/

Berättade om krisen i Expressen 

I juni i år granskade Expressen Isabella Löwengrips affärer. Då var vardagen med privatjet, galor och planen på att flytta till USA fortfarande vad som visades utåt. Men i bolagen var siffrorna röda – den lyxiga livsstilen kostade mer än pengarna som kom in till bolagen.

När Löwengrip till slut tog bladet från munnen i oktober och blev offentlig med krisen berättade hon att det var den artikeln som gjorde att bolaget inte längre kunde bortse från förlusterna. Hon var tvungen att dra i nödbromsen. 

– Jag har varit så extremt rädd att berätta om de här motgångarna. Nu har det varit några veckor där jag försökt att vara så transparent som det går med mina följare samtidigt som jag har haft mycket internt att ta hand om. Jag har fått ändra om det liv som jag trodde skulle bli av där, jag skulle bo halvtid i USA och få leva ett lite mer anonymt liv, säger hon till Expressen i oktober. 

Löwengrip berättar att hon, med sin USA-satsning hade satsat allt – men insåg försent att affären inte skulle gå ihop. 

– Jag kastade mig ut, sa hej då till Sverige i mitt sommarprat. Men vi föll pladask. Det var inte så lätt som jag trodde. Det fanns inte den försäljningsmöjligheten och de kunder som jag hade tänkt. Det kostade mig oerhört mycket pengar. När jag insåg att kassan kommer att sina innan någon av de här affärerna har lyckats bli lukrativa, kommer vi att gå i konkurs, vi får inte ihop affären.


Frida Sundkvist om granskningen av Isabella Löwengrip:

”Jag tror att både läsare och företag vill ha svar”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.