Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Louise Hoffstens kamp – berättar om de tuffa åren

Louise Hoffsten har haft sin beskärda del av motgångar i livet, på nittiotalet drabbades hon av den kroniska sjukdomen MS vilket tog många år för stjärnan att acceptera. Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Louise Hoffsten tillsammans med maken Dan Bratt.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

När Louise Hoffsten fick diagnosen MS under mitten av nittiotalet vändes hennes värld upp och ner.

Nu berättar stjärnan om den långa vägen till acceptans.

– Det är inte samma sak som att ge upp, som jag trodde från början, säger Louise Hoffsten i podden ”Brevé Bromé”.

Artisten Louise Hoffsten, 53, drabbades av den kroniska sjukdomen MS under mitten av nittiotalet. I dag har hon lärt sig att leva med sjukdomen, men det tog många år för artisten att acceptera sitt nya permanenta hälsotillstånd.

Nu berättar stjärnan till programledaren Lotta Bromé i ett avsnitt av podcasten ”Brevé Bromé” om den långa vägen till acceptans.

– Man har ju en bild av vem man är, och då är det väldigt svårt att acceptera den egentligen bilden, säger Louise Hoffsten i podcasten och fortsätter:

– Och man lever väldigt mycket i förnekelse, jag lever nu också bitvis i förnekelse för att orka med.

 

I många år krigade hon med självbilden, men 2013 kom vändpunkten.

– Efter att man fört krig hela tiden så kommer man till slut fram till att det är bättre att acceptera och verkligen börja jobba med det. Och jag känner att livet blir mycket lättare, säger Louise Hoffsten i podden och tillägger:

– Det är inte samma sak som att ge upp, som jag trodde från början. 

Louise Hoffstens hälsokamp: ”har hittat en slags groove” 

I dag mår Louise Hoffsten bra, och har lärt sig hur hon ska leva för att må så bra som möjligt.

– Jag har hittat en slags groove, en slags balans, säger Louise Hoffsten i podden.

Men att fortsätta kämpa var inte alltid en självklarhet, det har funnits stunder artisten funderat på att ge upp avslöjar hon till Lotta Bromé.

– Mhm det har jag, men det var länge sedan. Om man har barn så kan man inte göra så, du har ett livskontrakt, säger Louise Hoffsten i podden.

 

Louise Hoffsten har ett barn tillsammans med maken Dan Bratt – men att bli mamma var aldrig en självklarhet för artisten som till följd av sjukdomen tvingade fundera på om hon någonsin skulle ha barn.

– Jag hade fått min diagnos och det var inte självklart, säger hon i podden och tillägger:

– Det svårast var att finna tillit till någon att ha barn tillsammans med.

Expressen har sökt Louise Hoffsten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.