Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Louise Hoffsten brister ut i tårar – efter insikten i tv: ”Blivit sämre”

”Så mycket bättre”-deltagaren Louise Hoffsten upplever det som smärtsamt att se i tv hur sjukdomen MS påverkat henne. Foto: TV4
”Så mycket bättre”-deltagaren Louise Hoffsten blir tårögd när hon pratar om sin sjukdom i lördagens säsongsavslutning av TV4-succén. Foto: TV4
Louise Hoffsten. Foto: TV4.
Louise Hoffsten. Foto: TV4.
Linnea Henriksson. Foto: TV4.

”Så mycket bättre”-deltagaren Louise Hoffsten är sjuk.

Med tårar i ögonen konstaterar hon i programmets sista avsnitt att hon blivit sämre.

– Så jävla gammal är jag inte, ändå ser jag att jag har problem med balansen. Att jag har skakningar i kroppen, mina händer lyder mig inte, säger Louise Hoffsten till Expressen.

Årets säsong av ”Så mycket bättre” avrundas på lördagskvällen med en återträff. 

I programmet blickar deltagarna tillbaka på sin medverkan i TV4-succén.

– Det är mer än bara tv och underhållning, man känner sig själsligt rikare, säger Louise Hoffsten till Expressen.

En lärdom artisten tagit med sig från tiden på Gotland är att det är mänskligt att ha fördomar, men oftast stämmer dom inte. 

– Vi artister har också fördomar. Men när man umgås en vecka i ett hus på Gotland får man faktiskt chans att lära känna människan lite djupare, säger Louise Hoffsten och tillägger:

– Som vi säger i programmet 'vad skönt det är att ha fel'.

Louise Hoffstens smärtsamma kamp i kulisserna

Att se sig själv i rutan varje vecka är påfrestande. För Louise Hoffsten har hösten varit tuff. I säsongsavslutningen av ”Så mycket bättre” konstaterar artisten med tårar i ögonen att ”det blir svart på vitt när hela svenska folket kan se det man försöker dölja.”

– Alla säger likadant. Man vänjer sig aldrig. Man ser bara skavankerna, säger Louise Hoffsten till Expressen och syftar på sin sjukdom MS.

Artisten diagnostiserade med den neurologiska sjukdomen på nittiotalet. Genom att titta på programmet har Louise Hoffsten noterat att hon blivit sämre och ”inte är den Louise hon vill vara”.

– Så jävla gammal är jag inte, ändå ser jag att jag har problem med balansen. Att jag har skakningar i kroppen, mina händer lyder mig inte. Det är väldigt jobbigt att se – i och med att jag är i behov av mina händer, förklarar Louise Hoffsten.

 

 

För att klara sig igenom den svåra hösten har artisten fått stöd av sin familj:

– Min storasyster säger 'fine du skakar, so what'. Hon är underbar, tack syrran.

I dag mår Louise Hoffsten bra, med det är en sorg att sjukdomen påverkar artisteriet.

– Jag måste hela tiden hitta sätt att överbrygga, vissa kan jag inte överbrygga då är det bara att acceptera.

Under inspelningen höll hon svårigheterna för sig själv men hon poängterar också att hon inte är unik – alla deltagare hade något dom kämpade med.

– Det är livet det handlar om, säger artisten.

Linnea Henriksson: ”jag har bara känt styrka”

När Louise Hoffsten blottar sin sorg för de andra deltagarna möts hon av värme. 

– Louise är en så otrolig inspiration, jag förstår att det inte var enkelt att se. Men hon gör även det med sådan styrka, säger Linnea Henriksson i programmet och fortsätter:

– Jag har egentligen bara känt styrka av henne under den här upplevelsen.

 

 

Louise Hoffsten tror att vänskapen mellan deltagarna kommer att hålla i sig efter att kamerorna stängts av. Redan på lördagskvällen gästar hon Linnea Henrikssons julshow på Hotell Grand i Stockholm.

Årets säsong av ”Så mycket bättre” gästas av Louise Hoffsten, 53, Albin Lee Meldau , 30, Eric Gadd, 53, Linnéa Henriksson, 32, Ulises Infante Azocar, ”Stor”, 31, Charlotte Perrelli, 44, och Christer Sjögren, 68.