Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Loui Sand: Känns som att svenska folket backar mig

Loui Sand tillsammans med konferenciern Ida Björnstad under prisutdelningen på Eldsjälsgalan. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Loui Sand. Foto: THOMAS BLOMQVIST

För sitt engagemang mot orättvisor och för jämställdhet tilldelas Loui Sand, 26, Specialpriset på Eldsjälsgalan. 

- Det känns som att hela svenska folket backar mig, det kan inte vara bättre. Vi ska kämpa ihop mot rasism och för jämställdhet, säger han efter prisutdelningen. 

På torsdagen blev Loui Sand den första att ta emot Eldsjälsgalans nyinrättade Specialpris, som delas ut av Folkspel i samarbete med Expressen. 

Loui Sand avslutade handbollskarriären och berättade öppet om sin pågående könskorrigering. För sitt engagemang mot orättvisor och för jämställdhet får han nu ta emot Specialpriset, som innebär ett stipendium på 50 000 kronor. 

”Känner stöttning hemifrån” 

- Det är ett sjukt fint pris. Det har varit jobbiga dagar med massa intervjuer och att behöva prata om allting. Men jag är skitglad för priset, säger en rörd Loui Sand till Expressen efter prisutdelningen. 

”Att som människa våga visa sitt riktiga jag kräver stort mod”, går det att läsa i motiveringen. 

- Jag känner all stöttning hemifrån, från min flickvän och mina vänner, ni är kungar. Det känns som att hela svenska folket backar mig, det kan inte vara bättre. Vi ska kämpa ihop mot rasism och för jämställdhet, säger Loui Sand. 

LÄS MER: Flickvännens stöd till Loui Sand under könskorrigeringen 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!