Lottas tårar i tv – efter kärlekstvivlet

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har haft ett intensivt och händelserikt år.
Lotta Engberg och Mikael Sandström är med i premiären av ”Tillsammans med Strömstedts”.
Foto: TV4
För Lotta Engberg blir det känslosamt när hon pratar om våga leva i nuet och inte oroa sig för framtiden.
Foto: TV4
Kärleksparet på Kristallen-galan 2020.
Foto: OLLE SPORRONG
Lotta Engberg och Mikael Sandström har nyligen köpt ett hus tillsammans.
Foto: OLLE SPORRONG

Det har knappt gått ett år sedan Lotta Engberg tog den första kontakten med Mikael ”Soldoktorn” Sandström – och snart blir de sambor.

I premiären av ”Tillsammans med Strömstedts” berättar en berörd Lotta Engberg om vikten av att våga satsa och leva i nuet.

– Nu fick jag tårar i ögonen, konstaterar hon.

Det var programledaren och artisten Lotta Engberg, 57, som inledde flörtandet med tv-läkaren Mikael Sandström i en intervju med Aftonbladet förra vintern. 

Sedan dess har mycket hänt.

I slutet av sommaren gick de båda ut offentligt med att de var ett par och nyligen köpte paret ett gemensamt hus i Göteborg.

När Engberg och Sandström tar emot makarna Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt i säsongspremiären av ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4 berättar de om relationen och nyförälskelsen. Men också om det mod som krävs för att ge sig in helhjärtat i en relation.

– Jag känner mig så glad att det får hända. Hade någon frågat mig innan om det är okej att det här ska hända så hade jag nog sagt nej, förklarar Lotta Engberg för Niklas Strömstedt. 

Han undrar varför. 

– För att det kanske inte blir bra... man är för rädd om det man har och rädd för att det ska gå dåligt, menar hon.

”Soldoktorn”: ”Situationen var absurd”

Även Mikael Sandström hade svårt att tro på det hela till en början.

– Alltså inledningsvis var hela situationen absurd. Två människor som ses som inte känner varandra. En är kändis sedan barnsben och någon annan är en äldre doktor. Vad har vi gemensamt? Ingenting. Jag tyckte mest var var häpnadsväckande att vi överhuvudtaget pratade med varandra, att vi landade där vi landade. Så vi pratade och pratade och pratade.

Men de båda vågade och sa inte nej. Något som väcker starka känslor när Lotta Engberg pratar om det i programmet.

– Jag vill inte veta så mycket. Jag vill känna. Jag vill känna och njuta. Det är så fantastiskt att få känna sig lycklig. Nu fick jag tårar i ögonen bara för att jag sa så, säger hon och torkar några tårar.

Lotta Engberg menar själv att hon var ovanligt modig som vågade ta kontakt med tv-doktorn.
Foto: TV4
Niklas Strömstedt lyssnar nyfiket på.
Foto: TV4

Lotta Engberg: ”Vill inte veta så mycket”

”Bingolotto”- och ”Lotta på Liseberg”-programledaren fortsätter:

– Jag vill inte veta så mycket varför eller hit och dit eller om framtiden och allt sådant där. Jag vill bara känna här och nu och få njuta av det. Det finns så mycket att vara orolig för ändå. Carpe Diem, det slitna slitna, men det är jätteviktigt.

– Det är modigt att skicka det där sms:et tycker jag, säger Niklas Strömstedt och syftar på det första sms som Engberg skickade till Mikael Sandström för att ta kontakt.

– För en brutta som aldrig stöter på en annan kille ja...så var det jättemodigt, säger hon själv.

Sandströms väg tillbaka

I ”Tillsammans med Strömstedts” berättar Mikael Sandström också om smärtan och den svåra tiden när hans exsambo begick självmord 2007.

– Man kan uttrycka det som att jag befann mig i en mental skyttegrav och fann mig i detta. Och för att inte vara olycklig har jag nöjt mig med det som varit och försökt göra det bästa ur situationen. Och ur den skyttegraven är jag på väg att kravla mig upp nu, säger han i programmet.

Mikael Sandström berättade nyligen också för Expressen om hur han nu vill leva i nuet med sin nya kärlek.

– Vi har fått ett nytt vitt blad att skriva på, på något sätt. Även om man har med sig lite i ryggsäcken så är det en ny... vår tid är nu. 

”Tillsammans med Strömstedt” sänds den 18 februari på TV4 och TV4 Play.

”Soldoktorns” snuskskämt i ”Bingolotto”

Mikael Sandström läste upp läkarjournaler som blivit tokiga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.