Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lottas ord till Sanna: ”Pratade lång stund”

Programledaren Sanna Nielsen på ”Allsång på Skansen”-scenen.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Programledaren Sanna Nielsen på ”Allsång på Skansen”-scenen.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
”Lotta på Liseberg”-programledaren Lotta Engberg.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Lotta Engberg och Sanna Nielsen stöttar varandra under allsångssäsongen. 

Bland annat följer de varandras program och skickar sms till varandra. 

– Det är så skönt att kunna peppa varandra, säger Sanna Nielsen. 

Sanna Nielsen och Lotta Engberg må vara allsångskonkurrenter i tv-rutan, men i verkligheten ser det annorlunda ut. Faktum är att de är väldigt goda vänner och brukar peppa varandra inför respektive program. 

Inför premiären av ”Allsång på Skansen” hade Lotta Engberg skickat ett sms och önskat Sanna lycka till. Sanna i sin tur hyllade Lotta Engberg med att sjunga en medley av hennes låtar i programmet. 

– Hon är värd alla hyllningar i världen, tycker jag. Jag har faktiskt längtat efter att få göra ett sånt här nummer till henne i fem år. Det här är ju mitt femte år som allsångsledare och jubileum för fanken, säger Sanna Nielsen. 

”Satt och pratade en lång stund”

Sanna Nielsen minns när hon sjöng med Lotta Engberg för första gången när hon var tio år gammal och de har också varit ute på turné tillsammans. Avståndet mellan Göteborg och Stockholm gör dessvärre att de inte träffas så ofta i dag. 

– Vi har en väldigt god kompisrelation och pratades vid innan våra premiärer. Vi satt och pratade en lång stund i telefon om alla förväntningar och allting. Det är så skönt att kunna peppa varandra. Vi gör det här tillsammans, på något sätt. Även om vi är konkurrenter också, så klart, så är vi inte det personligen och vi vill våra program väldigt väl. 

”Nej nej nej”

Trots att de hyllar och peppar varandra under sommaren så finns det även en viss konkurrens. Det skulle svida om ”Lotta på Liseberg” gick om ”Allsång på Skansen” tittarmässigt. 

– Haha, det är klart. Nej nej nej. Alla har sina favoritprogram, men jag tror faktiskt det är många som tittar på båda oss och att båda är väldigt omtyckta. De behövs och kanske framför allt nu i dessa tider. 

”Allsång på Skansen” sänds tisdagar 20.00 på SVT och SVT Play. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.