Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lottas stöd till Perrelli bakom kulisserna

Charlotte Perrelli.Foto: TV4
Charlotte PerrelliFoto: TV4
Victor Crone.Foto: TV4
Loa Falkman.Foto: TV4
Molly Hammar.Foto: TV4
Lise & Gertrud.
Publiken.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Lotta Engberg programledde ”Lotta på Liseberg” i sedvanlig ordning.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
1 / 9

Premiären av ”Lotta på Liseberg” ägde rum utan någon publik på plats.

I stället tog artisterna hjälp och stöd av varandra under kvällen. 

– Det är inte 10 000 som tjoar och ropar hur bra vi är nu, det har vi fått göra till varandra i stället, säger Lotta Engberg. 

Charlotte Perrelli, Loa Falkman, Victor Crone, Lise & Gertrud och Molly Hammar gästade premiäravsnittet av ”Lotta på Liseberg” 2020. 

Efter 12 säsonger tvingades TV4 göra om upplägget och köra utan publik, på grund av coronapandemin. 

För att underlätta det nya upplägget tog artisterna hjälp och stöd av varandra. Det säger Lotta Engberg efter sändning. 

– Verkligen, vi har pushat varandra. Det är inte 10 000 som tjoar och ropar hur bra vi är nu, det har vi fått göra till varandra i stället. Sånt är viktigt för energin, säger Lotta Engberg. 

På måndagen kom också beskedet om att max 50 personer får samlas på allmänna sammankomster i sommar och att det inte blir något undantag när det kommer till nöjesparker. Lotta Engberg hoppades in i det sista på att man skulle kunna köra med publik framöver, men så blir det inte. 

– Ja, det känns jättetråkigt att publiken inte kan vara med oss. Men vi måste hålla oss friska och jag tycker absolut vi ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Perrelli: ”Lotta var väldigt peppande”

Charlotte Perrelli säger att Lotta Engberg var väldigt peppande bakom kulisserna och att det underlättande när de skulle göra ett allsångsprogram utan publik. 

– Det är viktigt att man känner att man gör det tillsammans och att alla syns på bild hela tiden. De enda som sitter i publiken är vi själva, man får ge väldigt mycket mer än vanliga fall. 

Man är lite publik åt varann?

– Exakt, man sitter liksom inte och filar naglarna när andra sjunger. Tvärtom så ger man energi. Vi är här och diggar det här. 

Sedan pandemin bröt ut har sångaren inte stått på scen och hon var både exalterad och nervös inför kvällens sändning. 

– Och det händer aldrig. Det var så längesen som jag sjöng överhuvudtaget, så jag började undra om jag skulle komma ihåg texter eller om jag skulle bli hes. 

Din abstinens och nervositet måste ha lossnat lite i kväll, du fick mycket programtid?

– Det kändes som att jag var på scen hela tiden. Det blev ganska mycket och nu känner man ”herregud, ska jag behöva gå en hel sommar utan att sjunga?” Nu börjar i och för sig inspelningen av ”Stjärnorna på slottet snart” och då får man hoppas att man får sjunga nånting.

”Lotta på Liseberg” sänds måndagar 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.