Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lottas sorg för att Kikki ställde in – stöttar vännen

Engberg under måndagens show.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Lotta Engberg.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Kikki Danielsson ställde in.
Foto: SVEN LINDWALL

”Lotta på Liseberg” börjar lida mot sitt slut. 

Nu berättar programledaren hur det känns att vännen Kikki Danielsson ställt in sin medverkan och vad hon själv har för planer efter säsongens slut. 

– Det blir inte så mycket återhämtning, säger hon. 

Nästa avsnitt av ”Lotta på Liseberg” blir säsongens sista. Kikki Danielsson skulle då ha gästat programmet tillsammans med bland andra Måns Zelmerlöw och Jill Johnson, men hon har nu valt att hålla sig hemma på grund av coronapandemin. 

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett emot att sjunga och möta tv-publiken hos ”Lotta på Liseberg”, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, säger Kikki Danielsson till Aftonbladet.

Lotta Engberg säger att Danielssons beslut är fullt rimligt. 

– Jag kan förstå hennes beslut, det är en sak om man kan sätta sig och köra i bilen själv men hon bor i Bollnäs och det kommer fler år. Så jag har verkligen all förståelse för henne. Ingen ska riskera något i den här situationen tycker jag, säger hon. 

Engberg förklarar att de är goda vänner även privat, men att avståndet gjort att de inte setts så mycket. 

– Vi hörs inte så himla ofta, då vi bor som vi bor. Sen så är vi jättegoa vänner så, med en fantastisk musikalisk historia bakom oss. 

Tror du att det tar emot för Kikki att tacka nej, när ni är vänner?

– Ja men det tror jag, det känns som att alla som kommer nu till ”Lotta på Liseberg” är så tacksamma för att de får musicera. För det är ju det vi alla saknar, säger hon. 

Lottas plan efter säsongsavslutningen

Engberg berättar att det knappast blir någon semester efter ”Lotta på Liseberg”. 

– Jag får en helg ledig sen drar vi i gång ”Bingolotto”. Men vi ska ju vara två programledare i höst så Stefan och jag kommer ju varva med varandra. Så då lugnar det ju ner sig för mig. Jag vet inte vad jag är gjord av för skrot och korn men jag är inte slutarbetad ska jag säga. 

Har du hunnit träffa din familj och dina vänner trots att du jobbat så mycket?

– Jo men det har jag gjort. Men sen har jag inte tränat på hela sommaren. Jag skulle gärna lägga mig ner och sola och ha lite ledigt, säger hon. 

Vad gör du när du ska återhämta dig mellan alla jobb då?

– Det blir inte så mycket återhämtning, jag är inte så trött. Jag har så roligt på jobbet, säger hon. 

Soldoktorns framtidsbesked med Engberg 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.