Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lottas sjukdomskamp i tv - stödet från Soldoktorn

Lotta hade drabbats av ögoninlammation.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Mikael "Soldoktorn" Sandström har tagit hand om programledaren.Foto: STINA STJERNKVIST
Engberg fick bära solgöasögon i ”Efter fem”.Foto: TV4

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg är ett par. 

När programledaren drabbades av en ögoninflammation inför finalavsnittet av ”Lotta på Liseberg” fanns Sandström så klart där som stöd. 

 – Visst har hon fått hjälp av mig, säger han. 

Romansen mellan TV4-profilerna Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg började spira tidigare i år och nu har tv-profilerna dejtat en hel del under sommaren och kommit så långt att de kallar sig för ett par. 

– Det får man väl säga. Det går alldeles utmärkt, säger Mikael Sandström.  

Hur ser ni på framtiden? Funderar ni på att flytta ihop?

– Ljust som fan. Men angående flytt, så långt har vi inte kommit. Hon får avsluta sin säsong sen ska vi ta och slappa lite, vi har jobbat på olika sätt och på olika platser. 

”Han är väldigt charmerande”

Även Lotta Engberg bekräftar att hon nu är i ett förhållande. 

– Nej, jag är inte singel längre, säger hon.

– Han är en väldigt charmerande man tycker jag.

När paret medverkade i ”Efter fem” under tisdagen via var sin videolänk flörtade de öppet med varandra. Bland annat sa Sandström att han ska pussa på henne en massa när de väl ses. 

Engberg avslöjade även en sak som inte stämmer i deras kärlekshistoria. Det var i januari när tv-profilernas romans uppdagades, som Sandström sa i ”Efter fem” att han hade haft kontakt med Engberg på sms och att de bestämt att de snart ska ses. Detta menar programledaren på inte stämmer alls. 

– Där ljög han. Den kontakten vi hade haft då var att jag smsat honom, då jag bad om ursäkt för att jag stalkade honom offentligt. Men han svarade aldrig på det. Men då sa han i tv att vi haft kontakt, säger hon i ”Efter fem”.  

Tuff sommar 

Engberg säger att det blev ett känslosamt farväl till kollegerna på ”Lotta på Liseberg” när sista avsnittet var avklarat. Detta då de haft en speciell sommar efter att orkestermedlemmen Michael Ottosson gick bort hastigt. 

– Jag fällde faktiskt en tår nu när vi sa hejdå med orkestern. Det känns ju så klart bra men det har varit en speciell sommar så det blir speciella minnen. Det har varit en speciell sommar på många sätt för oss. Det har varit corona så vi blev utan publik sen hade vi ju en fruktansvärt tragisk händelse med en av musikanterna så vi har bondat på ett speciellt sätt i år. 

Lottas sjukdomskamp 

Lotta Engberg hade under måndagens finalavsnitt drabbats av en ögoninflammation. Detta gjorde att hon för första gången fick ha glasögon på sig under sändningen. 

– Det har gått bra. Det fanns ingen möjlighet att ha linser, men det är fantastisk vad smink kan göra mot svullnader och så, säger hon. 

Sandström säger att han självklart stöttat Engberg med expertråd. 

– Det är nog en vagel, en talgkörtelinflammation, den var på gång redan under söndagen. Visst har hon fått hjälp av mig, men det tar ett par dagar även för en programledare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.