Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lottas pension efter sommaren

Lotta Engberg, 55, är aktuell i ”Lotta på Liseberg”, allsången hon har varit programledare för i 15 år, varav tio har sänts i TV4.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
"Jag ska vara fjärdedelspensionär i höst"Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Lotta Engberg har haft ett hårt bokat år med show, revy och ett oplanerat inhopp som programledare i ”Bingolotto”.

Efter sommarens inspelningar av ”Lotta på Liseberg” drar programledaren i bromsen – hon tar en välförtjänt ledighet och planerar därefter att trappa ner.

– Jag ska vara fjärdedelspensionär i höst, säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg, 55, är aktuell i ”Lotta på Liseberg”, allsången hon har varit programledare för i 15 år, varav tio har sänts i TV4.

Enligt Lotta Engberg har hennes schema varit hårt späckat sedan i vintras.

– Jag har jobbat jättemycket. Jag har jobbat hela våren, egentligen har jag jobbat väldigt mycket sedan i november, säger hon.

När Ingvar Oldsberg fick sparken från ”Bingolotto” i december var det Lotta Engberg och Agneta Sjödin som tog över. En roll de har delat fram till dess att Rickard Olsson blir ny programledare efter sommaren.

I vintras stod schlagerveteranen också på scen med julshowen ”Made in Sweden” på Trädgårn i Göteborg. Parallellt med detta har hon medverkat i Bjärnums Casinorevy i Hässleholm.

Efter sommaren har Lotta Engberg beslutat sig för att dra i bromsen. Efter att sista ”Lotta på Liseberg” har sänts tar hon en välförtjänt semester. 

– Jag ska vara ledig. Jag ska läsa, spela golf och vara ledig, sådant som normalt inte hinns med när man jobbar mycket. Men att ligga på en sandstrand är för långsamt, lite fart och fläkt ska det vara. Sen har jag ju väldigt många barnbarn som jag ska leka med också - sex är de, säger hon.

Till hösten planerar artisten att slå ner på takten.

– Jag ska vara fjärdedelspensionär i höst. Jag trappar ner lite långsamt och börjar med 25%, säger hon.

 

LÄS MER: Lotta Engberg: ”Därför flörtar ingen med mig” 

 

Lägger ner stort engagemang i allsångsprogrammet

”Lotta på Liseberg” sänds under åtta måndagar på sommaren. Förberedelserna är intensiva och Lotta Engberg tar i för fulla muggar när hon står på scenen. Trots det kan hon inte tänka sig ett bättre jobb.

– Det är förfärligt roligt. Det är lite som när man höll på med en kabaré i skolan, man bara längtar till att publiken kommer och man får göra det på riktigt, säger hon.

Arbetsdagen då programmet sänds är 12 timmar lång, och består bland annat av repetitioner, finslipande, sminkning och direktsändning.

– Vi repar på söndag kväll, måndag är programmet, tisdag har vi redaktionsmöte på kontoret, onsdag har vi möte hemma hos mig. Då äter vi alltid sill. Det är klart man sitter och jobbar, men man kan lika gärna ligga på soffan och jobba. Det låter lite lojt, men det är skallen som ska jobba, säger hon.

Lotta Engberg skriver själv manus tillsammans med redaktören Maria Engkvist. 

– Vi leker fram vad jag ska säga, jag är involverad i allra högsta grad. Jag är med hela processen, vi kan alltid göra ändringar. Vi kan ändra precis innan om vi vill. Men jag vet vad jag vill få sagt, säger hon.

 

LÄS MER: Lotta Engberg berättar hemligheten bakom succén 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.