Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta och Eriks protest efter känsliga frågan om exfrun

Smygtitta på Erik Haags och Lotta Lundgrens nya program här.
Paret och kollegerna Erik Haag och Lotta Lundgren är aktuella med ”Rapport från 20150”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
I programmet kostar de på sig ett skämt om Erik Haags tidigare äktenskap med Martina Haag.
Martina Haag. Foto: OLLE SPORRONG
Erik Haag och Lotta Lundgren i ”Rapport från 2050”.

Starten på deras förhållande blev vida omtalat – på grund av Erik Haags skilsmässa från Martina Haag.

Nu väljer han och Lotta Lundgren att skämta om relationskontroversen i nya SVT-serien ”Rapport från 2050”.

– Men hur kändes det när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit, säger Jenny Strömstedt till Erik Haag i programmet.

Erik Haag, 52, och Lotta Lundgren, 48, har gjort en rad tv-program, som ”Landet brunsås” och ”Historieätarna”, tillsammans. Efter att ha jobbat tillsammans i flera år blev de också ett par – 2016 bekräftade de sin relation.

Något som blev omskrivet då Erik Haag två år tidigare hade skilt sig från Martina Haag, 55, som sedan gav ut romanen ”Det är något som inte stämmer” om ett sönderfallande äktenskap.

I sin nya tv-serie ”Rapport från 2050” väljer nu paret att skämta om uppmärksamheten.

Programmet utgår från den klimatomställning som regeringen beslutat ska vara genomförd just det året, och Lundgren och Haag testar hur det är att leva då. Bland annat ska de samåka till Österlen – och får av en ren slump dela bil med Niklas Strömstedt, 61, och Jenny Strömstedt, 47.

”En fråga som alla i Sverige vill veta”

Paret Strömstedt är glada och säger att de alltid velat ha med Lundgren och Haag i sitt relationsprogram ”Tillsammans på Strömstedts” på TV4.

– Det är en fråga som alla i hela Sverige vill veta och det är ”hur träffades ni”, säger Jenny Strömstedt i första avsnittet av ”Rapport från 2050” varpå Lotta Lundgren sitter i baksätet med händerna för ansiktet.

– Men hur kändes det när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit, fortsätter Jenny Strömstedt, vänd mot Erik Haag.

Det hela slutar med att Lundgren och Haag kliver av bilen i Norrköping.

Lotta Lundgren säger att idén till konversationen kom från paret Strömstedt.

– Ett manus har man men sedan finns det alltid utrymme för improvisation. Den metoden vi jobbar med, där vi utsätter oss för att kunna berätta vad det är som man är med om, då kan man inte i förväg bestämma hur man ska känna för det man möter, säger hon.

Var det där planerat?

– Det var lite planerat och lite överraskning.

Programmet behandlar ett allvarligt ämne – då måste man också kunna skämta, tycker Lotta Lundgren.

– Även om man gör allvarliga program om ganska besvärliga ämnen, som är komplexa och bitvis väldigt tekniska och berör stora existentiella frågor, så får man väl vara lite rolig och bjussig också, säger hon.

”Rapport från 2050” får premiär i SVT den 15 januari.

Vem är Martina Haag?

Vem är Martina Haag?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.