Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lotta Lundgren om tuffa skilsmässan: ”Ett bakslag”

I en intervju i Femina talar Lotta Lundgren öppet om den tuffa skilsmässa hon gick igenom för sju år sedan.
Lotta Lundgren.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: TOMMY HOLL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

I en intervju i Femina talar Lotta Lundgren öppet om den tuffa skilsmässa hon gick igenom för sju år sedan.

Under rubriken ”Det är inte happy-happy att skilja sig” berättar hon om känslorna efter att hennes äktenskap tagit slut.

– Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas, säger hon till Femina. 

Lotta Lundgren berättar i intervjun, gjord av Feminas Malin Roos, om uppväxten i Tuve på Hisingen i Göteborg, att hon inte bodde i det lite mer välbärgade villa-Tuve utan i lägenhet i ”miljonprograms-Tuve”.

Lotta Lundgren lever i ett förhållande med Erik Haag. I intervjun ger hon några glimtar ur sitt liv tillsammans med honom. De lever ihop halva tiden, ena veckan bor Lotta Lundgren i en närförort till Stockholm tillsammans med sina barn, den andra veckan tillsammans med Erik Haag på en skärgårdsö.

Lotta Lundgren berättar också lite om hur det är att både leva och arbeta ihop.

– Jag vill också jobba med Erik för att han är den mest talangfulla och dynamiska kreatör jag träffat i hela mitt liv, säger hon.

Lotta Lundgren om bytet till TV4

Lotta lundgren berättar om kanalbytet från SVT till TV4 och att hon tror att man nog blev lite ledsna på SVT när paret lämnade och att hon mest ser sig själv som matskribent, inte som någon som gör tv.

En stor del av intervjun handlar om skilsmässan från mannen som hon fick två barn med, den blev klar 2014.

– Jag är den sista som skulle skriva under på de där happy happy-manifesten. Det är jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt att inte lyckas med sitt äktenskap. Det är ett bakslag man får leva med hur länge som helst. 

En positiv effekt av att bli ensamstående förälder är att hon har fått en stark intensitet med sina barn – något som hon själv inte hade med sina föräldrar.

– När jag var liten och hade kompisar som bodde bara med sin mamma, som det ju såg ut på den tiden, tyckte jag det var konstigt när de alltid skulle ringa sin mamma, även när de blev större.

Här briljerar Erik Haag och Lotta Lundgren i partävlingen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.