Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABFoto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
 Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Lotta Lundgren och Erik Haag om livet ihop

Publicerad
Uppdaterad

Lotta Lundgren och Erik Haag är dubbelaktuella som julvärdar i SVT – och med nya programmet "Bye Bye Sverige".

I SVT:s Morgonstudion berättar programledarduon om livet ihop och att jobba tillsammans.

– Vi är bra på att sluta jobba båda två. Vi är två riktiga slappisar, berättar Lotta Lundgren i sändningen.

I veckan presenterade SVT att Lotta Lundgren och Erik Haag blir julvärdar i tv. Valet var historiskt då julsändningen för första gången kommer att hållas av två personer. 

Men det är ännu inte klart vem av dem som kommer att tända ljuset – och att sändningen inte är planerad in i detalj.

– Vi håller på att tjafsa om det. Det har eskalerat efter offentliggörandet. Jag säger att vi måste skriva det där manuset, berättar Lotta Lundgren i Morgonstudion på SVT.

Men att det kommer att handla en hel del om julmat och traditioner kring julbordet är ingen hemlighet. I Morgonstudion berättar Erik Haag att de har genom sina program har lärt sig att se på mat som något mer än något man blir mätt av och att ingen mat bär så mycket historia som just julbordet. 

 

LÄS MER: Tittarilskan mot SVT efter valet av julvärdar

Programledarduon tar inte med sig jobbet

Programledarduon är dessutom aktuella med nya programmet "Bye bye Sverige" och podcasten ”Alla kan äta julbord”. De har också jobbat tillsammans med program som "Historieätarna" och julkalendern "Tusen år till julafton" och gjort shower tillsammans.

Men trots alla samarbeten tröttnar de inte på att jobba tillsammans utan berättar att det har blivit till en lyx och lite av en kultur. 

– Nä, tvärtom. Nu börjar vi hitta det på riktigt, berättar Lotta Lundgren i SVT.

Programledarduon bekräftade även förra hösten att de hade en relation tillsammans. Men trots att de jobbar så intensivt tillsammans säger de båda att de inte tar med sig jobbet hem.

– Vi är bra på att sluta jobba båda två. Vi är två riktiga slappisar, säger Lotta.

 

LÄS MER: Lotta Lundgrens kärlekslycka med Erik Haag

 

Lotta Lundgren har också tidigare berättat om det intensiva arbetet tillsammans med Erik Haag.

– Jag tycker det är väldigt kul att jobba med dig och du tycker att det är väldigt kul att jobba med mig, det vet jag, det har du sagt, har även  Lotta Lundgren till Erik Haag. 

När de får frågan om de aldrig tröttnar på att jobba tillsammans svarar Lundgren: 

– Vi är ett arbetsteam så det är inget konstigt med det, säger Lotta Lundgren. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag