Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Engbergs tårar – minuter före sändning

Lotta Engbergs tårar – minuter före sändning
500 personer fanns i publiken när ”Lotta på Liseberg” hade premiär.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Engberg berättar att hon rördes till tårar före sändningen.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Lotta Engberg hann bland annat med en armkrok med Martin ”E-Type” Eriksson.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Eurovision-vinnarna Måneskin kom också på besök.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Publiken framför scenen på Liseberg igen.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
1 / 7

Det började med blixtkaos men slutade i succé när ”Lotta på Liseberg” hade säsongspremiär med publik framför scenen igen.

Och för Lotta Engberg blev det ett känslosamt återseende – som precis innan sändning grät av glädje tillsammans med en ljudtekniker.

– Det kom tårar från både han och mig. 

Förberedelserna inför premiären på Liseberg kantades av ett rejält blixtoväder som drog in över Göteborg.  Men vid 20.00 kunde TV4-sändningen ändå dra i gång som planerat. 

Med nuvarande restriktioner tillåts 500 personer i publiken på Liseberg. Även om det är färre än normalt var skillnaden som dag och natt, berättar programledaren.

– Det kändes inte som 500, det kändes som 5 000. Det kände vi alla.

Engberg om Lena Ph: ”Nästan tårögd”

Och betydelsen av publiken gick inte att underskatta.

– Jag menar verkligen detta, att alla har längtat efter varandra. Det är inte bara att publiken har längtat efter sina artister, utan att artisterna har längtat också. Jag såg på Lena (Philipsson reds. anm.), hon var ju nästan tårögd för att det var så skönt att få ett möte igen. 

Kort innan sändning blev stämningen extra känslofylld för Lotta Engberg.

– Det var en ljudkille som heter Kalle som precis inne vi skulle sätta i gång kom fram. Och så sa han ”du Lotta, har du sett? Har du sett publiken?”. Och så kom det tårar från både han och mig. 

– Förra året var det ju knäpptyst. Nu hörde man sorlet, man hörde anspänningen, man hörde längtan. Man kunde ta på det i luften, fortsätter Engberg, som tidigare i år blev sambo med nya kärleken och TV4-profilen Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Mikael Sandström och Lotta Engberg tillsammans.
Foto: HENRIK JANSSON
”Jag tror man lever kvar lite grann i det här lyckoruset, att nu ska vi få ha det så här”, säger Lotta Engberg om publiken.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Lena Philipsson mötte också publiken igen.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Sambon inte på plats

Men under premiären var han inte på plats på Liseberg. 

– Han var hemma och fixade nattamat, säger Lotta Engberg som dock tror att sambon kommer finnas där vi något av de andra sändningstillfällena framöver i sommar.

Söndagens premiär bjöd på gästerna Lena Philipsson, E-Type, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Myra Granberg, Rymdpojken och Eurovision-vinnarna Måneskin. Och att publiken har återvänt till Liseberg gör också att det blir ännu lättare att se fram emot resten av säsongen, menar Engberg.

– Jag tror man lever kvar lite grann i det här lyckoruset, att nu ska vi få ha det så här. Som det känns kommer det inte bli ändringar åt det sämre hållet, utan att i såna fall att det kanske kan komma lite fler.

Innan nästa ”Lotta på Liseberg”-sändning väntar ”Midsommarbingo” på dagen efter midsommarafton. Mellan sommaren sändningar tänker hon klämma in lite vila här och där.

– Jodå. Jag är bra på att jobba men jag är bra på att vara ledig också.

Lotta Engbergs snuskskämt i tv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.