Lotta Engberg Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENLotta Engberg Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Lotta Engberg Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Lotta Engberg Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSENLotta Engberg Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN
Lotta Engberg Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN

Lotta Engbergs smärta efter olyckan

Publicerad

"Lotta på Liseberg" har premiär under måndagen - men Lotta Engberg är inte i högform.

Under en vandring i fjällen ramlade programledaren och skadade revbenen.

– Precis när jag hade ramlat så blev jag lite orolig, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

Lotta Engbergs, 54, populära allsångsprogram "Lotta på Liseberg" har premiär under måndagen.

Men musikprogrammet från Göteborg hade kunnat ställas in, efter att programledaren råkade ut för en olycka och skadade revbenen.

Det var under en vandring i fjällen som Lotta Engberg skadade sig på en träbänk.

– Vi var ute och skulle grilla och jag satt på en ryggsäck som fällde ihop sig. Jag reste på mig och skulle flytta på en vedklabbe och när jag skulle sätta mig tillbaka hade den fällt ihop sig så jag åkte rätt ner och slog i revbenen i en träbänk, säger hon till Aftonbladet.

När Lotta Engberg råkade ut för olyckan hann hon bli orolig för sin hälsa.

– Precis när jag hade ramlat så blev jag faktiskt lite orolig, det måste jag säga. för jag tappade luften och det har jag aldrig varit med om i hela mitt liv, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Lotta Engberg i olycka – premiären är i fara

 

Lotta Engberg: "Man blir trött av att ha ont"

 

LÄS MER: Lotta Engberg om nya livet efter skilsmässan

 

Men trots smärtan från sina skadade revben så gör sig Lotta Engberg redo för "Lotta på Liseberg", men det har inte varit lätt. Det har gått nästan två veckor sedan Engbergs olycka, och artisten säger att hon väntar och vila.

– Man vet ju med det att är det något med revbenen, en spricka eller vad som helst, så gör man inget åt det. Man ska bara försöka ta det lugnt. Man blir trött av att ha ont. Det brukar ta några veckor och så blir det bättre och bättre. Vänta och vila, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag